VIDEO. Vreme plăcută pentru această perioadă. Alina Șerban (ANM), detalii pe B1 TV despre condițiile meteo din zilele următoare

VIDEO. Vreme plăcută pentru această perioadă. Alina Șerban (ANM), detalii pe B1 TV despre condițiile meteo din zilele următoare
Foto: Pixabay

Vremea poate fi caracterizată deocamdată drept una plăcută pentru această perioadă, caracteristică anotimpului, a declarat Alina Șerban, meteorolog de serviciu ANM, luni dimineață, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

Alina Șerban (ANM), pe B1 TV, despre condițiile meteo din zilele următoare

„Să începem cu intervalul imediat următor și cu ziua de astăzi (luni, 10 octombrie, n.r.), când vom asista la o ușoară răcire în jumătatea de est a teritoriului. Dacă ieri s-au înregistrat temperaturi maxime de 25-26 în sud și în sud-est, ei bine, pe parcursul zilei de astăzi temperaturile maxime vor atinge cel mult 22-23 de grade, aceste valori în partea de vest a țării, în Banat, în Crișana, pentru că în sud-est se vor atinge cel mult 20 de grade, pornind de la 14-15 grade în nordul Moldovei, de altfel, pentru mare parte din țară, acestea fiind valori termice normale pentru această perioadă”, spune meteorologul.

„În următoarele zile, chiar dacă vom avea mici variații de la o zi la cealaltă în valorile temperaturilor maxime, acestea se vor situa în marea lor majoritate în jurul normelor caracteristice perioadei, acest lucru însemnând maxime de la 15-16 la cel mult 20-22 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în regiunile sudice în zilele următoare – cele mai scăzute prin partea de nord, de centru a teritoriului, acolo unde vremea va fi, totuși, sau senzația va fi de răcoare”, a continuat Alina Șerban.

„Apar și ploile, și norii, cel mai probabil, astăzi, dinspre partea de sud-vest a țării, în extindere mâine în centru, în sud, dar ploi în general slabe cantitativ, nebulozitate, nori apar cam prin toate zonele și vor mai aduce pe aici pe acolo și ploi slabe până spre finalul săptămânii, mai mult în zonele de deal și de munte, mai puțin în celelalte regiuni. Puțin vânt astăzi tot în partea de est și de sud-est, acolo unde, odată cu scăderea valorilor termice, și senzația resimțită va fi mai scăzută decât ceea ce se va înregistra în termometre”, a adăugat ea.

„Și în Capitală, astăzi, vreme ușor mai rece decât ieri. Dacă am avut maxime de 25-26 de grade în Capitală, astăzi cel mult 19-20 de grade, poate mai apar și ceva norișori, dar în zilele următoare ne vom menține la un normal termic și în zona Capitalei, cu maxime în jurul a 20 de grade”, a mai spus Alina Șerban.

„Deocamdată o putem caracteriza a fi o vreme plăcută pentru această perioadă, caracteristică acestui anotimp. Este foarte probabil, sunt estimări, soluții ale modelelor sugerează o încălzire în weekendul următor, însă mai așteptăm. Pe măsură ce apar informații noi, vom reveni cu prognozele actualizate”, a precizat meteorologul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`