Represiunea turcă asupra "navelor fantomă" a dus la creșterea numărului de imigranți în Grecia: Refugiații care nu reușesc să mai ajungă în Italia "acceptă" să fie transportați pe insulele elene

Represiunea turcă asupra "navelor fantomă" a dus la creșterea numărului de imigranți în Grecia: Refugiații care nu reușesc să mai ajungă în Italia "acceptă" să fie transportați pe insulele elene
Foto: htcsense.com

Eforturile Turciei de a opri “navele fantomă” cu care sunt transportați migranții către Italia a dus la creșterea numărului refugiaților în Grecia. Aceștia traversează Marea Mediterană și popesc pe insulele grecești, fiind mai aproape și putându-se ajunge cu ambarcațiuni de mici dimensiuni.

Spre sfârșitul anului trecut, traficanții au început să cumpere cargouri dărăpănate din șantierele de fier vechi și cu acestea transportă refugiați, în special sirieni, către Europa.

Cum Italia este văzută ca cel mai simplu punct de intrare în Europa, migranții aleg deseori această țară ca punct de intrare în UE, scrie htcsense, numai că autoritățile de la Istanbul au impus restricții dure în largul mării.

Astfel, refugiații care nu reușesc să ajungă în “cizmă”, fac un „compromis” și acceptă să fie transportați în Grecia.

În primele șapte luni ale anului 124.000 de refugiați au ajuns pe insulele elene.

Autorităţile greceşti au închis pe un stadion, pentru 24 de ore, peste 2.500 de imigranţi care au ajuns în Insula Kos, din Grecia, după ce aceștia au protestat violent, marți, din cauza unor proceduri de înregistrare, relatează The Guardian.

Peste 1.500 de imigranți au protestat violent, marți, împotriva polițiștilor în timpul procedurii de înregistrare necesară pentru ca aceștia să primească alimente și adăpost, organizată pe un stadion de fotbal din oraşul Kos. Aceștia cereau ca înregistrarea să se realizeze mai repede. Ofițerii desemnați să păstreze ordinea au încercat să-i calmeze pe protestatari, însă, depășiți de situație, i-au atacat cu armele din dotare.

Poliția greacă a trimis miercuri întăriri pe Insula Kos din Marea Egee, în urma violențelor provocate de miile de imigranți proveniți din Siria și Afganistan.

PUBLICITATE
 

Agenția ONU pentru Refugiați în Europa a declarat săptămâna trecută că 124.000 de refugiați și imigranți au ajuns în Grecia de la începutul anului, precizând că răspunsul Atenei la problema imigranților a fost până acum unul „total rușinos”, forțându-i pe aceștia să doarmă în aer liber, fără să le ogere facilități de spălare și toalete. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră