Coreea de Nord spune că testele din ultima vreme au fost exerciții „nucleare tactice”

Coreea de Nord spune că testele din ultima vreme au fost exerciții „nucleare tactice”
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Lansările de rachete pe care le-a efectuat Coreea de Nord în ultimele săptămâni și care au fost supravegheate personal de Kim Jong-un au fost exerciții „nucleare tactice”, a relatat luni agenția nord-coreeană ACTC, potrivit AFP preluată de Agerpres.

Coreea de Nord susține că testele din ultima vreme au fost exerciții „nucleare tactice”

„Unităţile Armatei Populare Coreene (APC) responsabile cu utilizarea de arme nucleare tactice au organizat exerciţii militare între 25 septembrie şi 9 octombrie pentru a testa şi evalua capacitatea de descurajare şi de contraatac nuclear a ţării, ceea ce este un avertisment sever pentru inamici”, spune ACTC.

Potrivit agenției nord-coreene, exercițiile vin în contextul manevrelor militare comune SUA – Coreea de Sud, „o atitudine nefericită care agravează şi mai mult tensiunea din regiune, constituind o ameninţare militară deschisă” pentru Coreea de Nord.

În ultimele două săptămânii, Coreea de Nord a efectuat șapte lansări de rachete, fiind vorba despre o „simulare a unui război real”, notează ACTC.

„Kim Jong Un, secretarul general al Partidului Muncitorilor din Coreea şi preşedintele Comisiei militare centrale, a condus exerciţiile militare de la faţa locului”, mai spune agenţia de stat nord-coreeană.

Discuțiile despre dezamarea Phenianului sunt în continuare în impas, iar testele de înarmare nord-coreene s-au intensificat de la începutul anului. Săptămâna trecută a fost lansată o rachetă balistică deasupra Japoniei, prima în cinci ani.

Mulți experți și oficiali sunt de părere că Phenianul a finalizat pregătirile pentru un test nuclear, primul după 2017.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare