Explozia de pe podul care leagă Crimeea de Rusia, un „cadou” pentru aniversarea lui Vladimir Putin

Explozia de pe podul care leagă Crimeea de Rusia, un cadou pentru aniversarea lui Vladimir Putin

Explozia care a avut loc sâmbătă dimineața pe Podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, ar fi un „cadou” simbolic pentru aniversarea lui Vladimir Putin, declară neoficial sursele ucrainene. Un analist sub protecția anonimatului a descris prăbușirea acestuia drept „un pumn în față pentru președintele rus de ziua lui”.

„Tot ce este ilegal trebuie distrus, iar ceea ce a fost furat Ucrainei, trebuie returnat. Toți ocupanții ruși trebuie expulzați. Tot ce pot spune este că un vehicul încărcat cu combustibil destinat aprovizionării forțelor de ocupație din sudul Ucrainei trecea peste pod”, a spus oficialul.

Acesta ar fi un „cadou”  pentru aniversarea a 70 de ani a liderului de la Kremlin, care a avut loc vineri, 7 octombrie.

„Putin ar trebui să fie fericit. Nu toată lumea primește un cadou atât de scum pentru ziua de naștere”, a adăugat oficialul, scrie nytimes.com.

Ucrainenii nu au revendicat incidentul, deși au afirmat în repetate rânduri că distrugerea podului este una dintre țintele strategice pentru război.

Rușii acuză guvernul ucrainean de incendiul care a izbucnit pe podul Kerci

Vandalii ucraineni au reușit să ajungă pe podul Crimeei cu intențiile lor necurate,”a declarat Vladimir Konstantinov, șeful parlamentului instalat de Kremlin în Crimeea.

O secțiune din podul Kerci s-a prăbușit sâmbătă dimineață

Explozia, despre care martorii au spus că a putut fi auzită la kilometri distanță, a avut loc sâmbătă în jurul orei 6:00 dimineața, în timp ce un tren traversa podul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`