Într-un comunicat de presă, Nicomed a anunțat că, în cazul fetiței Arina Prunariu, consultaţia a fost îngreunată din cauză că, iniţial, familia nu a vrut ca fetiţa să fie trezită, informează B1 TV.
În plus, spun reprezentanţii ambulanţei, la momentul respectiv medicul a apreciat că nu este necesară transportarea pacientei la spital.
Ba mai mult, Nicomed precizează că, potrivit protocolului, ambulanțele de consultaţii la domiciliu nu efectuează şi transport la spital.
Atât Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri cât şi Ministerul Sănătăţii au deschis anchete în acest caz.
Reprezentanţii NICOMED au precizat că echipajul medical a ajuns la ora 5 şi 2 minute la pacient.
Copila avea febră, vărsături, diaree şi o stare apatică, iar medicii au diagnosticat-o iniţial cu enterocolită acută.
Cu toate acestea, la acel moment, medicul a apreciat că nu este necesară solicitarea unei ambulanţe care să o ducă pe fetiţă la spital.
Arina Prunariu a murit deoarece nu a fost transportată la timp la spital. Medicul de pe ambulanţă nu a depistat meningita aflată într-o fază incipientă, iar atunci când micuţa a ajuns la Matei Balş era deja prea târziu. Părerile sunt însă împărţite. Dacă medicul nu ar putea fi acuzat de omor din culpă, în schimb unii experţi sunt de părere că se poate vorbi despre malpraxis.