Grecia suplimentează efectivele din insula Kos, în urma incidentelor violente provocate de imigranți

Grecia suplimentează efectivele din insula Kos, în urma incidentelor violente provocate de imigranți

Poliția greacă a trimis miercuri întăriri pe Insula Kos din Marea Egee, în urma violențelor provocate de miile de imigranți proveniți din Siria și Afganistan, relatează HTC News.

Primarul insulei, Giorgos Kiritsis, a cerut ajutorul autorităților de la Atena avertizând că va avea loc vărsare de sânge dacă nu se vor lua măsuri.

„Aproximativ 40 de ofițeri au ajuns în Kos. Efective suplimentare vor fi trimise și pe alte insule”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Peste 1.500 de imigranți au protestat violent, marți, împotriva polițiștilor în timpul procedurii de înregistrare necesară pentru ca aceștia să primească alimente și adăpost, organizată pe un stadion de fotbal din oraşul Kos. Aceștia cereau ca înregistrarea să se realizeze mai repede. Ofițerii desemnați să păstreze ordinea au încercat să-i calmeze pe protestatari, însă, depășiți de situație, i-au atacat cu armele din dotare. (Detalii AICI)

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat săptămâna trecută că resursele națiunii au fost afectate de criza refugiaților și a cerut ajutorul Uniunii Europene.

„De la începutul săptămânii au fost trimiși ofițeri suplimentari la Kos pentru a accelera procedurile administrative. Sperăm ca până vineri, majoritatea imigranților să fie înregistrași și să poată părăsi insula „, a spus primarul orașului .

Agenția ONU pentru Refugiați în Europa a declarat săptămâna trecută că 124.000 de refugiați și imigranți au ajuns în Grecia de la începutul anului, precizând că răspunsul Atenei la problema imigranților a fost până acum unul „total rușinos”, forțându-i pe aceștia să doarmă în aer liber, fără să le ogere facilități de spălare și toalete.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`