Niciun minister din Guvernele post-decembriste nu a scăpat de anchetele DNA: Topul ministerelor în care au descins procurorii

Niciun minister din Guvernele post-decembriste nu a scăpat de anchetele DNA: Topul ministerelor în care au descins procurorii

Procuorii DNA și-ar putea deschide o filială în Parlamentul României. Niciun minister post-decembrist nu a scăpat de anchetele procurorilor. În majoritatea cazurilor, miniștrii au dat cu subsemnatul la instituția condusă de Laura Codruța Kovesi, unii ajungând chiar după gratii.

Nu mai puţin de trei foşti miniştri ai Agriculturii au plecat din birourile de la minister direct în birourile procurorilor. Dacă Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan au fost condamnaţi deja, situaţia lui Ilie Sârbu nu a fost încă tranşată de procurorii anticorupţie, informează Digi24.

Nici Ministerul Transporturilor nu a scăpat de percheziții. Doi foşti miniştri au ajuns în penitenciar – Miron Mitrea şi Relu Fenechiu.

Ministerele Educației și Comunicațiilor nu s-au lăsat mai prejos. Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu şi Daniel Funeriu, respectiv Gabriel Sandu, Adriana Ţicău şi Dan Nica sunt și ei vizați de DNA.

La Interne, procurorii au condus în arest doi foşti titulari de mandat.

La Ministerul Dezvoltării cap de afiș este Elena Udrea. Aceasta ajungea în arest, acuzată că a luat mită chiar în biroul de la minister.Nici Liviu Dragnea nu a scăpat. Acesta a părăsit aceeaşi funcţie după ce a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare.

În birourile Sănătate şi Fondurile Europene au descins mascaţii în anchete declanşate în ultimele luni.

La Consiliile Județene s-a instalat panica. Jumătate dintre șefii CJ din țară sunt închiși sau anchetați de procurorii anticorupție.

La  nivelul funcţionarilor din eşalonul doi, au fost implicaţi în anchete penale angajaţi din toate ministerele, mai informează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`