Proteste violente ale imigranților pe insula Kos din Grecia (VIDEO)

Proteste violente ale imigranților pe insula Kos din Grecia (VIDEO)

Sute de imigranți din insula Kos din Grecia au protestat, marți, împotriva forțelor de ordine în timp ce așteptau la o procedură de înregistrare pentru a primi adăpost și alimente, relatează Daily Mail.

Peste 1.500 de imigranți au protestat violent împotriva polițiștilor în timpul procedurii de înregistrare necesară pentru ca aceștia să primească alimente și adăpost, organizată pe un stadion de fotbal din oraşul Kos. Aceștia cereau ca înregistrarea să se realizeze mai repede, înainte de a începe să se blocheze drumul principal, scandând „Vrem să fim înregistraţi, vrem să mâncăm!”.

Ofițerii desemnați să păstreze ordinea au încercat să-i calmeze pe protestatari, însă, depășiți de situația i-au atacat cu armele din dotare.

Turcia se confruntă cu un număr tot mai mare de imigranți. Proteste similare au avut loc în ulimele săptămâni și pe alte insule grecești. Potrivit Coastei de coastă a Greciei, peste 329 de imigranți au fost salvați de luni până marți în timpul operațiunilor de salvare.

Autortiățile grecești susțin că în primele șase luni au sosit în insulele din partea de est a Greciei cel puţin 124.000 de persoane. De asemenea, 156.726 de imigranţi au fost arestaţi pentru că au pătruns ilegal pe teritoriul Greciei.

Proteste violente ale imigranților pe insula Kos din Grecia

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`