Rusia le promite recruților mobilizați pentru război că le șterge împrumuturile dacă mor în Ucraina

Rusia le promite recruților mobilizați pentru război că le șterge împrumuturile dacă mor în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Guvernul de la Moscova încearcă să îi atragă pe ruși în armată pentru a lupta în Ucraina cu promisiuni care vizează ștergerea datoriilor în caz de deces sau invaliditate, relatează Novaia Gazeta.

Cum încearcă Rusia să atragă noi recruți

Potrivit unei legi votată în Duma de stat, bărbații mobilizați și familiile acestora vor putea aplica pentru „concedii” de credit, adică perioade de grație în care să poată solicita să nu plătească nicio rată.

În ceea ce privește soldații care își pierd viața în război, actul normativ prevede ca un credit „va fi radiat în întregime în caz de deces sau invaliditate din grupa I”.

În ultimul bilanț pe care l-a publicat joi dimineața, ministerul Apărării de la Kiev afirmă că forțele armate ruse au pierdut 58.580 de militari de la declanșarea invaziei pe 24 februarie.

Pe de altă parte, Serghei Șoigu a anunțat miercurea trecută, după discursul susținut de Putin privind mobilizarea, că forțele armate ale Moscovei ar fi pierdut doar 5.937 de oameni în „operațiunea militară specială”.

Declarația sa a fost imediat ridiculizată pe rețelele de socializare, numeroși internauți remarcând faptul că Rusia are nevoie să mobilizeze 300.000 de noi recruți deși susține că n-a pierdut nici măcar 6.000 de militari în război.

Armata rusă pierde teren în Ucraina

Deja de o săptămână a început campania de mobilizare a Rusiei. Lipsiți de orice fel de pregătire, unii recruit deja au fost trimiși pe front, iar alții dorm pe pământ în barăci care arată mai mult ca niște celule dintr-o închisoare. Majoritatea au fost impuși să cumpere medicamente și uniforme pe cont propriu. O parte din recruit s-au ales și cu arme ruginite, notează Digi24.

„Sincer, toți vor muri acolo. Vor fi mutilați și uciși! Eu, de exemplu, am servit [ca soldat contractual] pentru o lungă perioadă de timp, apoi am ales să merg eu însumi [pe frontul din Ucraina] – și m-am trezit încă nepregătit. În prima zi, mi-am dat seama că am făcut cea mai mare greșeală din viața mea”, mărturisește Kirill, un soldat ucrainean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)