Plaja din Vama Veche în atenţia presei franceze: Un vulcan sonor. Supravieţuitorii nopţii beau o bere și se aruncă în apă. La Vama Veche nu există armistițiu

Plaja din Vama Veche în atenţia presei franceze: Un vulcan sonor. Supravieţuitorii nopţii beau o bere și se aruncă în apă. La Vama Veche nu există armistițiu
constanta.ro.eventsdroid.com

Ziariștii francezi de la Society au publicat un amplu reportaj despre Vama Veche, denumită de aceștia “cea mai primitoare plajă de nudiști din Europa”.

Aventura pe litoralul românesc pare să le fi priit francezilor de la Society: au dormit puțin, dar s-au distrat bine. Jurnaliștii au făcut și un tur al celor mai cunoscute localuri din: hotelul-bar Pura Vida, campingul La Rulote, motelul ecologic Cezar şi inevitabila Carmen, patroana de La stuf, Sasa şi Lyana, cea care a avut ideea Boleroului matinal difuzat dimineaţă de dimineaţă.

Povestea lor începe la 5 dimineaţa când plaja din Vamă este încă  un vulcan sonor. Fiecare din cele 15 baruri de pe plajă îşi difuzează muzica sa ca şi cum ar fi singur pe lume : folk balcanic, heavy metal, muzică braziliană şi .. Boleroul lui Ravel vestesc zi de zi răsăritiul soarelui deasupra Mării negre. Pe nisip, cadavre de sticle, supravieţuitori ai nopţii, fete cu băieţi care se pupă, fete cu fete care se îmbrăţişează, lume care se dezbracă şi se aruncă în apă şi iarăşi bea o bere sau un pahar de vin – la Vama Veche nu există armistiţiu, nici moderator de zgomot, nici expert medical care să protejeze timpanele copiilor sau somnul lucrătorilor cinstiţi care ar dori să se odihnească în timpul vacanţei”.

« De trei decenii, românii merg vară de vară la Vama Veche » continuă ziariştii de la Society, citați de RFI

« Actuala ambianţă anarhistà şi tolerantă îi adună la un loc pe bătrânii hippies, pe bikerşii în trecere pe acolo, pe intelectualii din Bucureşti sau din nordul ţării, pe studenţii amărâţi şi pe adepţii unui nudism deloc militantist. Toate aceste triburi se regăsesc deci pe plaja din Vamă, leagănul istoric al nudismului din România. Românii au descoperit acest rai de pe pământ la sfârşitul anilor Ceaușescu. Pe vremea aceea totul era sălbatic şi lumea venea să-şi instaleze cortul şi să-şi dea jos costumul de baie în semn de nesupunere faţă de morala dictată de sus. Astăzi, Vama Veche nu a basculat încă de partea turismului de masă şi a cluburilor unde intrarea costà 150 de euro. Dar nici nu mai e mult timp până când o să se întâmple şi asta. Motelurile construite acolo după model american şi botezate « vile » au crescut ca ciupercile de-al lungul unicei şosele care traversează satul”, sunt de părere francezii care au petrecut câteva zile în Vama Veche.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`