În Munţii Făgăraş, la peste 2.500 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri. Avertismentul salvamontiștilor

În Munţii Făgăraş, la peste 2.500 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri. Avertismentul salvamontiștilor

La peste 2.500 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă a ajuns deja la 40 de centimetri, avertizează șeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Peisaje de iarnă la munte

În aceste condiții, salvamontiștii cer turiştilor să evite zonele dificile şi să ia în calcul că, la 19:30, este deja întuneric.

”Aşa arată Făgăraşul văzut de webcamul nostru de la baza de salvare Cota 2000 Transfăgărăşan. Stratul de zăpadă pe vârfurile de 2500+ depăşeşte 40 cm, făcând păşirea nesigură, pentru că este foarte moale şi acoperă denivelările de dedesubt, făcând mersul mai dificil decât iarna”, a transmis, sâmbătă, Şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Acesta avertizează, de asemenea, că, în zona montană înaltă, la 19:30 e deja întuneric.

”Dacă ar fi după noi, am evita traseele cu zone expuse şi pasaje dificile. Ţineţi minte în permanenţă ca în cazul unui accident, vom parcurge fix acelaşi traseu ca şi dumneavoastră, cărând tărgi, corzi, role, blocatoare şi altele, ceea ce vă va expune frigului”, a mai transmis salvamontistul.

Dotări minimale pentru a merge la munte în această perioadă

La rândul lor, salvamontiştii din Sibiu sfătuiesc turiştii să nu plece la drum pe munte fără să aibă asupra lor următoarele dotări minimale:

  • geacă împotriva vântului, o bluza calduroasa și o pelerină de ploaie;
  • folie de supraviețuire;
  • lanternă frontală;
  • baterie externă pentru telefon sau să economisiti bateria telefonului;
  • sticlă de apă;
  • baton energizant;

Salvamontiștii au precizat că circulația se desfășoară în condiții normale pe ambii versanţi ai Transfăgărăşanului, mulţumită eforturilor drumarilor din Argeş şi din Sibiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:48 - Urmărire cu focuri de armă în trafic: Un tânăr a furat o mașină și a avariat alte cinci autoturisme și două autospeciale de poliție
19:29 - Adriana Bahmuțeanu: Copiii mei sunt ținuți într-un imobil de către frații lor vitregi. Voi depune plângeri penale împotriva celor de la DGASPC. Ei nu m-au ajutat, ba chiar au o relație de obediență față de frații vitregi (VIDEO)
18:56 - Hideg, după ce lui Coldea i s-au permis deplasările în interiorul UE: Nu mai am încredere în judecătorii de la Curtea de Apel București. Mă întreb dacă dorm bine noaptea după ce au făcut că așa li s-a spus (VIDEO)
18:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie: Factor de noroc pentru Raci. Sunt protejați, favorizați (VIDEO)
17:34 - Dani Oțil, luat la rost de fani: „Nu se mai satură de bani”. Replica prezentatorului TV: „V-am umblat în buzunar? (FOTO)
17:08 - USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al prezidențialelor din România
16:45 - Corina Chiriac, mesaj emoționant după moartea lui Gabriel Cotabiță: „Îmi pare extrem de rău că nu am reușit să înregistrăm măcar un duet, să rămână” (VIDEO)
16:15 - Profesorul Mircea Dumitru: Ne confruntăm cu o criză de lideri. Nu știu cu cine voi vota, dar voi merge la vot. Vreau să joc, pentru că oricât de dificilă și proastă ar fi alegerea mea, e mai bună decât nealegerea într-o democrație
15:37 - O ursoaică și puii ei dau târcoale în zona Mamut din Alba Iulia: „S-a emis mesaj RO-ALERT”
15:20 - Marina Voica, copleșită de durere după moartea lui Gabriel Cotabiță: „Nu îmi vine să cred! A fost unicul meu prieten”