Canicula, necruțătoare pentru electrocasnice: Telefoanele, tabletele sau aparatele de fotografiat sunt dispozitivele care ajung cel mai des în service-uri în timpul verii (VIDEO)

Canicula, necruțătoare pentru electrocasnice: Telefoanele, tabletele sau aparatele de fotografiat sunt dispozitivele care ajung cel mai des în service-uri în timpul verii (VIDEO)
Foto: B1 TV

Pentru mulţi români concendiul se încheie cu bani cheltuiţi în plus pe echipamentele electronice care s-au stricat în această perioadă. Căldura puternică, utilizarea intensă și necorespunzătoare, fluctuațiile de tensiune, expunerea directă la lumina soarelui timp îndelungat sunt principalele cauze ale defecțiunilor acestor aparate, în sezonul estival, informează B1
TV. Şi neglijența are rolul ei. Cei mai mulţi români nu sunt interesaţi să citească nici măcar instrucţiunile produselor pentru a ştii cum să le utilizeze în timpul verii.

Telefoanele, tabletele sau aparatele de fotografiat sunt dispozitivele care vara ajung cel mai des în service-uri. Şi asta pentru că soarele, o picătură din apa de mare sau din piscină le poate strica rapid.

”Al meu s-a stricat pentru că l-am ţinut mult în soare , în maşină. Nu m-am gândit că se va strica tableta sau telefonul, dar telefonul chiar s-a stricat”, a declarat un tânăr care este doar unul dintre românii care, în ultimele luni, au apelat la service-urile de echipamente electrice şi electrocasnice. Iar pentru a-şi repara telefonul, tânărul a fost nevoit să plătească câteva sute de lei.

Neglijenţa pare să fie principala cauză a acestor incidente.

”Dacă se expun la soare se umflă bateria, în apă se strică, nu se mai poate repara şi la nisip se strică microfonul”, a explicat Daniel Militaru, asistent service echipamente electronice.
Specialiştii atrag atenţia că pe timpul verii şi aparatele electrocasnice se pot strica din cauza temperaturilor ridicate. De exemplu, incidența defecțiunilor la aparatele frigorifice crește cu 25% – 30% în lunile călduroase.

”Sunt frigidere care sunt construite să funcţioneze la temperatura mediului ambiant moderată, între 16 şi 32 de grade. În afara acestor temperaturi, peste 32 de grade, sau sub 16 grade frigiderul se va comporta anormal şi în final duce la defectarea lui. Dacă este foarte cald în cameră, el va merge continuu şi se va strica compresorul”, a precizat Dana Chișu, director Service electronice și electrocasnice.

Specialiştii recomandată evitarea deschiderii permanente a ușilor echipamentelor frigorifice, astfel încât compresorul, piesa centrală a sistemului de răcire, să nu fie suprasolicitat.

Şi fluctuațiile de tensiune ale rețelelor de alimentare cu energie electrică pot cauza defecțiuni ale produselor electronice și electrocasnice. Din acest motiv, este bine să deconectați echipamentele de la cablul de Internet când plecați în concediu, sau de la curent.

Canicula, necruțătoare pentru electrocasnice

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:19 - Tribunalul București spune că numele străzii Mircea Vulcănescu trebuie schimbat. Judecătorul: Vulcănescu a participat la problema finanțării armatei germane
16:17 - Motivul pentru care o tânără a fost refuzată la un interviu de angajare: „Dacă vă întrebați cum arată piața muncii în acest moment e de ajuns să vă uitați la ochii mei umflați de plâns”
15:58 - Kovesi, în fața studenților din Iași: Cei care spun că vor pacea, în tot acest timp iau cu forța ceea ce nu le aparține / Ura și agresivitatea nu ar trebui să ne ghideze în alegerile pentru țara noastră atât de frumoasă
15:58 - Ionel Corbu, procurorul care a instrumentat dosarul 10 august, a fost chemat din rezervă de președintele Klaus Iohannis. Surse: Ar urma să ajungă la STS (VIDEO)
15:55 - Explozie puternică într-un bloc din Codlea, Brașov. Un bărbat se află în stare gravă
15:51 - Călin Bota (PNL), după ce Klaus Iohannis a convocat CSAT: „SRI și SIE ar fi trebuit să-l informeze pe președintele României, și nu doar pe el, legat de toate aceste evenimente din ultima perioadă” (VIDEO)
15:42 - Newsweek: ALERTĂ! O nouă escrocherie îi lasă pe români fără bani. Cât de ușor sunt atrași în cursă? Cum scapi?
15:32 - Trei persoane au încercat să ascundă droguri în ghiozdanul unei fetițe. Cum au fost prinși
15:32 - Petru Movilă: Călin Georgescu, un mitoman, un mare șarlatan, nici măcar n-a avut decența să facă o campanie electorală la vedere, pentru că nu avea ce să spună (VIDEO)
15:24 - Iohannis convoacă joi CSAT-ul pentru „analiza unor posibile riscuri la adresa securității naționale generate de acțiunile unor actori cibernetici statali și non-statali asupra unor infrastructuri IT&C, suport pentru procesul electoral”