Diplomația chineză pregătește vizitele lui Olaf Scholz și Emmanuel Macron, în noiembrie, la Beijing

Diplomația chineză pregătește vizitele lui Olaf Scholz și Emmanuel Macron, în noiembrie, la Beijing
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Lan Hongguang

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron se vor întâlni la Beijing cu  președintele chinez Xi Jinping în noiembrie, conform publicației South China Morning Post.

Oficialii chinezi au început o campanie diplomatică pentru a pune bazele unor vizite probabile la Beijing ale liderilor Germaniei și Franței în cursul acestui an.

Fostul ambasador al Chinei în Germania, Shi Mingde, a fost la Berlin săptămâna trecută pentru a stabili detaliile primei vizite de stat a cancelarului Olaf Scholz la Beijing în noiembrie, unde se va întâlni cu președintele Xi Jinping, a declarat o sursă familiarizată cu situația.

De asemenea, diplomații francezi și chinezi s-au angajat într-o serie de întâlniri online și în persoană. În iulie că Beijingul i-a invitat pe Macron și Scholz, alături de liderii Italiei și Spaniei.

După ce a respins anterior invitațiile ca fiind „știri false”, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, a declarat miercuri: „În prezent, nu am informații de împărtășit despre acest lucru”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`