Oficialii pro-ruși din Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie anunță referendum pentru unirea cu Rusia, în perioada 23 – 27 septembrie

Oficialii pro-ruși din Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie anunță referendum pentru unirea cu Rusia, în perioada 23 - 27 septembrie
Soldatii rusi vor putea lupta în condiții extreme, la temperaturi de -31 grade

Autoritățile pro-ruse de ocupație din așa-zisele ”republici populare” Lugansk și Donețk, dar și din Herson și Zaporojie au anunțat că vor organiza referendum de alipire la Rusia în perioada 23 – 27 septembrie, informează agenția rusă Tass.

Ce semnificație are anunțul separatiștilor pro-ruși

Dacă aceste regiuni vor deveni parte a Rusiei, indiferent că acest fapt va fi recunoscut sau nu de comunitatea internațională, Vladimir Putin va avea scuză pentru intensificarea luptelor pe principiul apărării propriului teritoriu. De precizat că liderul de la Kremlin nici acum nu a decretat mobilizarea generală, unii specialiști argumentând că acesta se teme să nu stârnească furia propriului popor, care nu vrea să lupte. Până acum au fost mobilizați pe front mai mult bărbați de la periferiile Federației Ruse, din comunitățile sărace.

Anunțurile vin la câteva zile după ce Deniș Pușilin, liderul așa-zisei ”republici populare” Donețk, i-a transmis omologului său din Lugansk, Leonid Pasechnik, că ar trebui să-și unească eforturile pentru a organiza referendumuri sincronizate de alipire la Rusia.

Totul se întâmplă în contextul în care, de la începutul lunii, forțele ucrainene desfășoară o contraofensivă pentru recuperarea teritoriilor din sud și est ocupate de ruși. După o serie de succese-fulger, veștile de pe front s-au mai rărit, dar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut că aceasta este doar o aparentă ”acalmie” căci, în fapt, ei pregătesc următoarea etapă a contraofensivei.

Zelenski a mai insistat că trupele ucrainene vor lupta până la eliberarea întregii țări.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe
`