Raeţchi (PNL), despre blocarea amendamentului privind creșterea numărului de parlamentari pentru emigrația românească: S-a cerut o anchetă în cazul unui deputat căruia nu i s-a înregistrat votul, dar Zgonea a refuzat-o (VIDEO)

Raeţchi (PNL), despre blocarea  amendamentului privind creșterea numărului de parlamentari pentru emigrația românească: S-a cerut o anchetă în cazul unui deputat căruia nu i s-a înregistrat votul, dar Zgonea a refuzat-o (VIDEO)
Foto: ziuanews.ro

Doi deputaţi liberali de Diaspora au blocat în Parlament adoptarea amendamentului privind creșterea numărului de parlamentari pentru emigrația românească. Este vorba de Ovidiu Raeţchi, deputat PNL de Israel și Orientul Mijlociu, mai nou candidat  la Primăria sectorului 5 şi Mircea Lubanovici, deputat PNL pentru Statele Unite și Canada.

Descoperirea aparţine jurnalistului Andi Radiu, care publică şi documente în publicaţia din Italia, Gazeta Românescă. Potrivit Flux 24, ambii  sunt parlamentari din partea preşedintelui Klaus Iohannis, cunoscut pentru declaraţiile sale pro Diaspora.

”A fost o zi, 24 iulie, plină, s-a votat Codul Fiscal, Codul electoral, a fost o zi plină. La ora 11:00, 12:00, domnul Ludovic Orban a mers la tribună și a solicitat o reparare a mașinilor care consemnează voturile pentru că 7 nu erau ok”,a declarat Raețchi într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”X-Press”, difuzată de B1 TV și moderată de Sabin Orcan.

Președintele de ședință a acceptat acest lucru, susține Raețchi.

”La ora 15:00, după votul despre care vorbim 4 parlamentari PNL, nu mă aflu printre ei și nu am fost în sală la momentul votului, au fost 3 voturi ca acest proiect să treacă.

Ovidiu Raeţchi a mai precizat că a fost solicitată o anchetă în cazul unui parlamentar căruia nu i s-a înregistrat votul, pe care Valeriu Zgonea nu a acceptat-o.

Acesta a mai menționat că a lipsit în ziua respectivă pentru că a primit o delegație de români din Kuweit

Urmăriți B1TV.ro și pe
`