Marius Budăi: „Am solicitat o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie” / Ministrul susține că PSD lucrează la „un program de măsuri sociale” pentru iarnă

Marius Budăi: „Am solicitat o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie” / Ministrul susține că PSD lucrează la „un program de măsuri sociale” pentru iarnă
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că PSD lucrează la un program de măsuri sociale pentru iarna care urmează, context în care a vorbit și despre nevoia de a fi majorate pensiile „cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie” 2023, transmite Agerpres.

„Am solicitat o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie”, spune Marius Budăi

„Va fi un program de măsuri sociale. Am solicitat, în urma calculelor şi analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10% de la 1 ianuarie. În urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu preşedintele PSD, dar şi cu premierul, începând de astăzi la nivelul Ministerului Muncii am declanşat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuţie transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, astfel încât de la 1 ianuarie să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European”, a afirmat oficialul.

Cât despre salariul minim, ministrul Muncii consideră că acesta trebuie să fie în concordanță cu două elemente – să reprezinte 60% din salariul median brut și 50% din salariul mediu brut.

„Discuţiile preliminare din cadrul Comisiei de Dialog Social vor fi translatate în cadrul Comitetului Naţional Tripartit, acolo unde toţi miniştrii vom discuta cu mediul de afaceri, dar şi cu sindicatele, pentru o creştere a salariului minim care să se întâmple de la 1 ianuarie. Noi ne dorim să intervenim până la 1 ianuarie, pentru că nu ne dorim să bulversăm activitatea economică pe un buget deja creat până la sfârşitul anului”, a adăugat Marius Budăi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`