Există un loc în România unde poți să primești gratuit o casă. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

Există un loc în România unde poți să primești gratuit o casă. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești
Sursa Foto: pixabay.com

Există un loc în România unde ți se oferă o casă gratuit doar dacă vrei să locuiești acolo. Această localitate se află la doar 50 de kilometri de Botoșani, acolo unde familiile tinere vor putea beneficia de locuințe gratuite din partea primăriei.

Această inițiativă a venit din partea edilului din Drăgușeni după ce a observat că populația este extrem de îmbătrânită.

Locul din România unde poți să primești gratuit casă

Este vorba despre localitatea Drăgușeni, unde primarul Eugen Nichita a început să cumpere pe banii primăriei casele abandonate. Acesta vrea să cumpere toate locuințele abandonate din sat și să le pună la dispoziție familiilor nevoiașe, cu mulți copii. Prin această inițiativă, se dorește repopularea comunei.

Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă. Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, a transmis Eugen Nechita, potrivit adevărul.ro.

Totodată, primarul susține că prin această metodă rezolvă două probleme ale comunităţii, una legată de susţinerea tinerilor care nu au locuinţă, iar a doua legată de salvarea de la degradare a imobilelor nelocuite.

Ce condiții trebuie să îndeplinească familiile pentru a primi o casă

Una dintre condițiile de bază pentru a beneficia de casă gratuită în Drăgușeni este ca familia să nu aibă proprietăți. De asemenea, municipalitatea va face anchete sociale amănunțite, înainte ca familia respectivă să se aleagă cu o casă.

Cei care vor primi astfel de locuințe vor fi tinere familii care au mai mulți copii. În viitorul apropiat, urmează să fie cumpărate și amenajate 16 astfel de locuințe.

Disuțiile cu proprietarii au început deja

La începutul lunii septembrie, edilul a anunțat pentru agerpres.ro că într-o primă etapă a inventariat 16 imobile care sunt nelocuite de mai mult timp şi a demarat discuţii cu proprietarii pentru a le vinde administraţiei locale. Municipalitatea a cumpărat deja prima casă, pe care a și oferit-o unei familii.

Am trecut şi noi la achiziţia de case sociale. Am cumpărat anul acesta prima casă socială, dar deja am dat-o la o familie cu mulţi copii. Vom continua în limita bugetului. Noi le dăm aşa cum le cumpărăm. Nu facem nicio modernizare. Dacă este necesar să facem unele reparaţii, le facem cu oamenii care sunt în cadrul primăriei, că noi avem o echipă de muncitori necalificaţi, care poate face o igienizare”, a spus Eugen Nechita.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său