Biserica fortificată Biertan din județul Sibiu se află pe coperta celei mai noi cărți a Oxford University Press

Biserica fortificată Biertan din județul Sibiu se află pe coperta celei mai noi cărți a Oxford University Press
Sursa Foto: Facebook/Discover Romania

Din cele peste 160 biserici fortificate din Transilvania, biserica fortificată Biertan este una din cele mai bine conservate şi impresionante ca dimensiuni. De asemenea, este și cea mai cunoscută și cea mai vizitată dintre bisericile săsești, având circa 50.000 de vizitatori pe an.

Cea mai mare editură universitară din lume, Oxford University Press, pregătește să scoată la tipar în luna octombrie o ediție-manual dedicată cercetărilor istoriei medievale în Europa Centrală, iar autorii ediției au ales să ilustreze ediția cu Biserica fortificată din Biertan, potrivit Turnul Sfatului.

Biserica fortificată Biertan, pe coperta celei mai noi cărți a Oxford University Press

The Oxford Handbook of Medieval Central Europe rezumă istoria politică, socială și culturală a Europei Centrale medievale din perioada anilor 800 – 1600 d.Hr.. „[Este] o regiune considerată mult timp o zonă „uitată” a trecutului european. Cele 25 de capitole prezintă cercetări la zi despre principalele regate medievale ale regiunii – Ungaria, Polonia și Boemia – și interacțiunile lor dinamice cu zonele învecinate.

De la Marea Baltică la Marea Adriatică, manualul include reflecții asupra concepțiilor și utilizărilor moderne ale tradițiilor medievale comune ale regiunii. Organizarea tematică a volumului dezvăluie cunoștințe rar comparate despre resursele medievale ale regiunii: popoarele și structurile sale de putere; viața socială și economia acesteia; religia și cultura sa; precum și imagini ale trecutului său”, se arată în descrierea ediției.

Data estimată a publicării acesteia este 19 octombrie 2022, iar prețul cărții va fi de 107,5 lire sterline. Ediția are 632 de pagini și poate fi comandată atât în format tipărit, cât și Ebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`