UE încearcă să interzică produsele bănuite că ar fi fost fabricate prin muncă forțată

UE încearcă să interzică produsele bănuite că ar fi fost fabricate prin muncă forțată
China a negat utilizarea muncii forțate și a declarat că lagărele din Xinjiang sunt centre de "reeducare" folosite pentru a combate terorismul, sursă foto: captură YT

Produsele fabricate prin muncă forțată sau cele importate în cele 27 de țări ale Uniunii Europene vor fi interzise conform unui proiect de norme europene, potrivit unui document al UE consultat de Reuters, o măsură provocată de presiunile exercitate de parlamentarii europeni îngrijorați de drepturile omului în provincia chineză Xinjiang.

Țările din UE vor trebui să se pună de acord

Cu toate acestea, proiectul de norme al Comisiei Europene este mai puțin cuprinzător decât ceea ce au propus legislatorii UE, în parte din cauza constrângerilor juridice. Executivul UE va trebui să stabilească detaliile cu aceștia și cu țările UE înainte ca normele să poată deveni lege.

„O astfel de interdicție ar trebui să se aplice produselor pentru care a fost utilizată munca forțată în orice etapă a producției, fabricării, recoltării și extragerii lor, inclusiv a prelucrării sau a prelucrării legate de produse”, se arată în document.

„Interdicția ar trebui să se aplice tuturor produselor, de orice tip, inclusiv componentelor acestora, și ar trebui să se aplice produselor, indiferent de sector, de origine, indiferent dacă acestea sunt naționale sau importate, sau dacă sunt introduse sau puse la dispoziție pe piața Uniunii sau exportate.”

Normele vizează operatorii economici mai mari, cum ar fi importatorii, fabricanții, producătorii și furnizorii de produse, deoarece riscurile de muncă forțată sunt cele mai răspândite, iar impactul este probabil să fie cel mai mare, se arată în document.

Cu toate acestea, revine autorităților naționale sarcina de a dovedi că munca forțată a fost implicată în fabricarea și prelucrarea produselor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)
21:43 - Nicușor Dan îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze și la referendum: “De trei ori DA!”/ „Ca primar, o să insist să avem niște standarde de cost, astfel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate între sectoare” (VIDEO)