Marcel Ciolacu: „România, în acest moment, produce energie cât consumă. Eu am trăit în comunism, nu pot să cer acum românilor să începem iarăși să închidem becurile” / Detalii despre modificările la OUG (VIDEO)

Marcel Ciolacu: „România, în acest moment, produce energie cât consumă. Eu am trăit în comunism, nu pot să cer acum românilor să începem iarăși să închidem becurile” / Detalii despre modificările la OUG (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

România, în acest moment, produce energie cât consumă, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, vineri, după Școala de Vară a TSD.

Liderul PSD, detalii despre modificările la OUG privind plafonarea în energie

Întrebat dacă au fost stabilite modificările ce vor fi propuse pentru Ordonanța de Urgență privind plafonarea prețurilor la energie, Marcel Ciolacu a explicat: „Două dintre aceste modificări le-am și anunțat deja. Au fost omise serviciile publice. Pe urmă va trebui să subvenționeze primăriile și statul român, de fapt ne furăm singuri căciula, și este normal să venim în această zonă, la companiile de apă, orașele, municipiile mari, unde există metrou, tramvaie, troleibuze, nu putem intra iarăși într-o scumpire în cascade. Va fi una dintre modificări”.

„S-au omis instituțiile de cult și este normal să fie introduse. Totuși, nu suntem nimeni fără Dumnezeu. Mai sunt și altele venite de la colegii mei. Sunt ferm convins că în perioada următoare o să fie o prioritate pentru Parlament”, a adăugat el.

Marcel Ciolacu: Eu am trăit în comunism, eu nu pot să cer acum românilor să începem iarăși să închidem becurile

Întrebat dacă vor fi implementate și la noi eventuale decizii europene chiar și în cazul în care nu vor fi obligatorii, liderul PSD a spus: „Eu speram ca aceste măsuri la nivelul Uniunii și al Comisiei Europene să fi fost luate de acum peste șase luni de zile, dar este bine că Uniunea Europeană și Comisia încearcă să găsească, totuși, o practică unitară la nivelul Europei”.

Referitor la poziția Comisiei Europene privind reducerea consumului de electricitate la orele de vârf, Marcel Ciolacu a afirmat: „România, în acest moment, produce energie cât consumă. Am văzut din prognoze, un 5% deja este un consum mai mic în România față de anul trecut, asta înseamnă că nu va fi nevoie să importăm direct energie electrică pentru a acoperi consumul”.

„Eu am trăit în comunism, am avut și șansă, și neșansă, eu nu pot să cer acum românilor să începem iarăși să închidem becurile. Ah, că avem un plafon până la care decontează statul și tu singur vrei să te încadrezi în acel plafon ca să faci o economie la bugetul familiei, mi se pare un lucru corect, dar acel lucru îl faci tu solidar, nu trebuie forțat”, a mai spus președintele PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`