Mihai Mărgineanu sare în apărarea BlueAir: Controlul ANPC la „gogoșeria” BleuAir a făcut mai mult rău decât un faliment anunțat

Mihai Mărgineanu sare în apărarea BlueAir: Controlul ANPC la gogoșeria BleuAir a făcut mai mult rău decât un faliment anunțat

Mihai Mărgineanu a avut o reacție în scandalul generat de anularea zborurilor companiei Blue Air. Mărgineanu a explicat că această companie este una de importanță strategică națională, iar faptul că statul român a dat amenzi de aproape două milioane de euro reprezintă o lovitură extrem de grea pentru orice companie aeriană.

Mărgineanu, despre scandalul Blue Air

“Aviatia este un domeniu, strict procedurat si la fel de strict controlat si securizat.

Prima regula in aviatie, doamnelor si domnilor este : Safety first!

Nu poate sa vina un „baiete” , functionar de-o viata care controloeaza gogoserii si shaormarii , chiar daca este mare director de agentie de Stat, sa controleze cea mai mare companie aviatica a tarii respective, pentru ca nu este in stare sa inteleaga ce se intampla acolo. Si nu pentru ca ar fi , Doamne fereste!, vreun prost, ci pentru ca nu are habar de aviatie, cod aerian, legile aerului, IATA sau ICAO, EASA sau FAA sau … pe dracu’ sa ma ia, ca sunt multe rau de tot.

Controlul ANPC la „gogoseria” BleuAir a facut mai mult rau decat un faliment anuntat. Control care nu a adus nicio schimbare in bine in viata pasagerilor (chiar dimpotriva!) dar a facut ca aceasta companie Stategica a Romaniei – pentru ca , vreti nu vreti, BleuAir este mai strategica pentru Romania decat chioscul de aviatie numit generic si „Tarom” – sa sufere iremediabil niste pierderi colosale de imagine si bani. De la acest control, agentia europeana care supervizeaza si intermediaza vanzarea de bilete retine 10% din costul fiecarui bilet vandut de BleuAir . pentru safety! .

Dupa aia vine Agentia de Mediu care vrea 5 milioane de euro si popreste conturile pentru certificate de emisii de carbon . Dar ce face Agentia de Mediu cu acesti bani ? Scoate carbonul din atmosfera?

Nu !

Plateste salariile contopistilor ei care pun frane Economiei private din Romania.

Fara sa mai spunem ca WizzAir ( pe care il respect, dealtfel !) isi freaca mainele de bucurie ca Statul Roman l-a scapat de concurenta acerba pe care o are chiar in Romania si chiar cu o companie romaneasca ….. Noaptea mintii!

Si voi vreti sa nu rada lumea de noi ?

As face o radiografie BleuAir cu tot ce inseamna el ca personal, increderea de care se bucura la Boeing sau la asiguratorii internationali, numarul record de specialisti interni, numarul record de aeronave MAX ( Boeing MAX e cea mai ciumega aeronava la momentul asta) , pilotii si doctori in motoare cu reactie Rolls-Royce,

Dar cred ca nu intereseaza pe nimeni, mai ales ca, pe modelul rusesc, oamenii de calitate din Romania trebuie sa moara sau sa fie bagati in puscarii.

Daca BleuAir trebuie sa schimbe ceva repede aceasta este sefia departamentului comercial unde are niste probleme cu atitudinea in fata pasagerilor. Si atat !

Restul vine de la sine

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:28 - Un copil de 13 ani a dispărut în timpul unei excursii cu clasa. Ultima oară a fost văzut în Sovata
21:21 - Inelul de logodnă a lui Meghan Markle ascunde o poveste inedită. Cât valorează bijuteria
21:14 - Primarul Ciprian Ciucu și-a publicat raportul de activitate pe primul mandat. Ce investiții a făcut în Sectorul 6
21:06 - Reacția Marei Bănică, după ce a văzut scene degradante cu Raluca Pastramă, surprinse chiar de fostul soț. „M-a marcat foarte tare ce am văzut”
20:57 - Copilul care a tras cu arma în trafic era cu mama lui în mașină. S-a ales cu dosar penal
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)