Alina Gorghiu solicită discuții ale partidelor politice "pe tema macrostabilității economice a României" (VIDEO)

Alina Gorghiu solicită discuții ale partidelor politice "pe tema macrostabilității economice a României" (VIDEO)

Alina Gorghiu a vorbit luni despre faptul că PNL își dorește discuții cu partidele politice asupra economiei României.

Astfel, Gorghiu propune ca negocierile să aibă loc pe 17 august, iar echipa din partea PNL să fie compusă din Cătălin Predoiu, Marian Petrache și Eugen Nicolăescu. Cei trei vor urma „să angajeze discuții pe tema macrostabilității economice a României”, dar nu se va ocoli nici tema Codului Fiscal și sustenabilitatea acestuia, legea salarizării în bugetul de stat și, potrivit liberalei, o temă care nu a fost dezbătută până acum – acordul României cu FMI, CE și BCE.

Motivul pentru a fost aleasă această ultimă temă este faptul că nu se cunosc date despre aceasta.

„Acest acord urmează să expire în septembrie. Acum, îi solicităm lui Ponta sau Dragnea să ne spună dacă guvernul a demarat negocieri cu FMI pentru prelungirea acordului. Dacă da, în ce etapă sunt, dacă nu, îi cerem să demareze negocierea pentru menținerea stabilității economice în România”, a declarat liberala.

Lipsa acestuia ar putea avea efecte nefavorabile, este de părere Gorghiu, mai ales că în baza acordului curent România își reduce cu 10% cota de cofinanțare a proiectelor UE și are credibilitatea necesară pe piețele externe pentru a avea dobânzi reduse.

Alina Gorghiu solicită discuții ale partidelor politice „pe tema macrostabilității economice a României”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`