Primăriile sunt obligate să ilumineze trecerile de pietoni / De ce s-a luat această decizie

Primăriile sunt obligate să ilumineze trecerile de pietoni / De ce s-a luat această decizie
Foto: Pixabay

Autoritățile locale sunt obligate să ilumineze cu leduri trecerile de pietoni, după ce parlamentarii au votat în cursul zilei de miercuri o lege prin care să oblige primăriile să facă acest demers și să asigure iluminarea corespunzătoare a tuturor trecerilor de pietoni, notează stirileprotv.ro.

Acestea au la dispoziție doi ani pentru a implementa sistemele pe trecerile de pietoni din oraș, iar în caz contrar vor fi amendate conform legii. În momentul de față, legea vizează 80% dintre primăriile din țară, mai scrie sursa citată.

Primăriile, obligate să ilumineze trecerile de pietoni

Această decizie de a ilumina led toate trecerile de pietoni vine ca urmare a accidentelor care se petrec în aceste zone, cifrele fiind de-a dreptul îngrijorătoare. 117 pietoni au murit și alți 497 au fost grav răniți ca urmare a neatenției șoferilor, așa că se dorește ca odată cu introducerea acestor dispozitive să se evite în viitor cazuri similare.

Potrivit datelor Poliției Române, doar în anul 2020 aproximativ 19.000 de șoferi au fost amendați pentru că nu au acordat prioritate pietonilor.

„Știți cu toții că România bate topul la numărul de accidente mortale din Europa. În România nu se poate decât prin lege să forțezi primarii să-și facă treaba”, a afirmat deputatul Paul Ichim.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`