Cum pot fi eliminate petele de cerneală de pe hainele elevilor

Cum pot fi eliminate petele de cerneală de pe hainele elevilor
Foto: captură de ecran YouTube

Școala a început de trei zile, iar părinții deja se confruntă cu hainele pătate ale celor mici. Uniformele în care au investit sume mari de bani au fost pătate de stilou, pix sau produsele pentru desen, așa că acum încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru eliminarea petelor, astfel încât hainele să nu fie compromise.

Deoarece părinții caută soluții cât mai rapide și cât mai eficiente, mulți se așteaptă să găsească anumite produse în hipermarketuri care să sară în ajutorul lor în experiența de a scoate petele de pe uniformele copiilor.

Însă, înainte de a se apuca de acest proces, este important de știut că există câțiva pași preliminari pe care ar trebui să îi facă, astfel încât curățarea să fie una de succes.

Cum scoatem cerneala de pe haine

Petele de cerneală dau mari bătăi de cap părinților la începutul de an școlar, însă aceștia trebuie să știe că situația se poate remedia relativ ușor.

Este important de știut că succesul depinde foarte mult și de cât de repede acționăm asupra petelor, căci dacă acestea vor fi eliminate până să se usuce totul va fi mult mai simplu, scrie evz.ro. Dacă petele ajung să se usuce și să intre în țesătura hainelor atunci misiunea va fi mai complicată, însă nu imposibilă.

Pentru început, este recomandat să se folosească un șervețel uscat peste pata încă neuscată, astfel încât să se urmărească eliminarea surplusului de la suprafață, mai scrie sursa citată.

Cum eliminăm petele de cerneală sau pix

Articolele vestimentare nu trebuie spălate înainte ca pata să fie eliminată, deoarece acest lucru va fixa și mai mult pigmentul și rășina din cerneală.

Este important să fie cunoscut și materialul din care este confecționată haina, căci în funcție de acest aspect se va interveni în mod diferit. Spre exemplu, pentru hainele colorate, înălbitorul nu va reprezenta o rezolvare a problemei, asta pentru că nu va face decât să le decoloreze și mai mult.

Ce produse folosim la eliminarea petelor de cerneală

Laptele este un produs care contribuie la dizolvarea petelor, iar după eliminarea surplusului de cerneală este indicat să adaugi, timp de circa 5-6 ore, peste pata respectivă, lapte încălzit. În acest timp, laptele va ajunge să absoarbă culoarea în mod treptat. Ulterior, haina poate fi spălată ca de obicei, conform indicațiilor de pe etichetă.

Dacă pata persistă și după acest procedeu, în funcție de indicațiile de pe etichetă, se poate introduce haina în apă cu înălbitor, pentru două ore, mai scrie sursa citată. Acest proces este indicat în cazul hainelor confecționate din bumbac, fibră de culoare deschisă sau lână.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`