Mexic: Mai multe proteste au avut loc după uciderea unui fotoreporter și a patru femei. Autoritățile sunt văzute ca fiind responsabile de aceste crime

Mexic: Mai multe proteste au avut loc după uciderea unui fotoreporter și a patru femei. Autoritățile sunt văzute ca fiind responsabile de aceste crime
Foto: newstimes.com

În mai multe orașe din Mexic au avut loc proteste, după ce au fost descoperite cadavrele a patru femei și a unui fotoreporter, informează AFP, citate de Agerpres.

În capitală, protestatarii au strigat ”Dreptate! Dreptate! Justiție!” și au acuzat autoritățile că sunt responsabile de aceste crime. Manifestații au avut loc și în alte orașe.

Victimele au fost ucise cu armă de foc într-un apartament din Ciudad de Mexico, una dintre ele fiind o militantă pentru drepturile omului.

Ruben Espinosa, 31 de ani, care lucra în special pentru prestigioasa revistă Proceso și ziarul AVC Noticias de Veracruz, se refugiase la Ciudad de Mexico, în urmă cu două luni, după ce primise o serie de amenințări. Trupul său a fost descoperit într-un apartament din capitală, alături de cadavrele a patru femei, între care militanta Nadia Vera. Identitatea celorlalte trei victime nu a fost comunicată.

Potrivit autorităților judiciare, fiecare victimă prezenta o rană la cap provocată de o armă de foc și mai multe contuzii pe corp, fapt ce indică încercarea de a se opune agresorului. Cadavrele aveau ”mâinile legate” și ”victimele ar fi putut fi torturate”, au precizat surse din poliție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`