Paul Anghel, întrebat dacă din cauza ANPC rămân avioanele Blue Air la sol: Dânșii în comunicat au spus că „datorită”. Bănuții plătiți pe bilete de peste 10.000 consumatori au dispărut din conturile companiei (VIDEO)

Paul Anghel, întrebat dacă din cauza ANPC rămân avioanele Blue Air la sol: Dânșii în comunicat au spus că „datorită”. Bănuții plătiți pe bilete de peste 10.000 consumatori au dispărut din conturile companiei (VIDEO)
Foto: Facebook @ Paul Anghel

Directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, susține că banii plătiți pe bilete de peste 10.000 de consumatori au dispărut din conturile Blue Air. „Nu știm unde, nu știm de ce, nu știm cine i-a luat”, a declarat oficialul, marți, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Paul Anghel (ANPC), pe B1 TV, despre decizia Blue Air de a suspenda zborurile din România

Întrebat dacă din cauza ANPC rămân avioanele Blue Air la sol, Paul Anghel a afirmat: „Dânșii în comunicat au spus că «datorită», acum dumneavoastră spuneți că „din cauza”. În altă ordine de idei, ar trebui spus că amenda aplicată de ANPC a fost contestată în instanță, nu a fost achitată, deci nu i-a produs niciun fel de prejudiciu material, pe de o parte”.

„Pe de altă parte, bănuții, așa cum spunea domnul în interviul de mai devreme, bănuții pe care dânsul i-a plătit pentru bilet și bănuții pe care ceilalți consumatori, undeva la peste 10.000, spuneam în urmă cu o lună chiar în emisiunea dumneavoastră, de consumatori care au achiziționat, au plătit bilete la Blue Air Aviation, pe de o parte, acei bănuți au dispărut din conturile Blue Air, nu știm unde, nu știm de ce, nu știm cine i-a luat, doi, pe de altă parte, acei bănuți n-au fost returnați pentru cursele anulate consumatorilor. Nu mai vorbesc de drepturile care trebuiau plătite în compensație”, a continuat directorul general al ANPC.

Întrebat spre ce crede că se îndreaptă situația și dacă au oamenii vreo șansă să își recupereze banii, el a adăugat: „Haideți să vedem săptămâna aceasta în care au fost suspendate zborurile, să vedem dacă se va relua activitatea”.

„Dacă se va relua activitatea, sigur, noi facem verificări, chiar în cursul săptămânii trecute am demarat verificarea măsurilor la Blue Air Aviation și demararea unor controale noi pentru perioada din iunie, de la data încheierii procesului verbal de constatare a contravenției, până în prezent. Vedem exact ce se întâmplă săptămâna viitoare și, în funcție de asta, putem să mai facem și anumite previziuni pentru viitor”, a mai spus Paul Anghel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara
17:07 - Obiectele de bucătărie din plastic închis la culoare ar putea conține substanțe care să ne afecteze sănătatea. Cu ce le putem înlocui