Florin Iordache (PSD): Indemnizaţiile aleşilor trebuie să crească prin noua lege a salarizării. PNL consideră că nu este momentul oportun

Florin Iordache (PSD): Indemnizaţiile aleşilor trebuie să crească prin noua lege a salarizării. PNL consideră că nu este momentul oportun
Foto: olttv.ro

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că indemnizațiile parlamentarilor trebuie să fie majorate, dar doar în cadrul legii salarizării, informează Mediafax. Acesta susține că nu există acum discuții referitoare la această creștere, dar că majorarea este necesară pentru ca alegii să nu rămână în urmă față de angajații lor. Pe de altă parte, liberalii se opun în acest moment unei astfel de majorări.

„Din câte ştiu eu, în septembrie va veni legea la Parlament şi se va aplica începând cu 1 decembrie. În acest context, în care tot ce înseamnă salarizare din sistemul bugetar va avea o anumită creştere, e normal să discutăm şi despre majorarea indemnizaţiilor. În septembrie încep discuţiile, dar, dacă grila şi angajaţii din Parlament vor avea o anumită creştere la acel moment, indemnizaţia parlamentarilor va rămâne mai mică decât cea a angajaţilor. Atunci cred că, la acel moment, se impune şi o creştere”, a declarat deputatul PSD.

El a mai adăugat că, în acest moment, nu poate fi avansată o sumă cu care ar trebui să crească indemnizațiile.

Pe de altă parte, liberalii se împotrivesc oricărei majorări salariale a demnitarilor.

”Nu e momentul oportun pentru asemenea măriri de salarii. Oricum, nu în zona în funcţionarilor publici sau a aparatului public, nu cu parlamentarii ar trebui să înceapă chestiunea asta. E absolut normal să existe, pentru că ne dorim cu toţii, nu putem să fim ipocriţi, tututor în ţara asta ar trebui să li se mărească veniturile, dar nu să începem cu Parlamentul. Asta este o altă discuţie, dacă nivelul de salarizare din România e adecvat în relaţie cu funcţiile publice”, a spus Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Surse parlamentare au declarat pentru Mediafax că parlamentari din actuala majoritate ar intenţiona să redeschidă discuţia salariilor aleşilor în nou sesiune, care va începe în septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`