Alina Gorghiu: PNL se alătură demersului Camerei de Comerţ Americane în România privind consultările pe legislaţia achiziţiilor publice

Alina Gorghiu: PNL se alătură demersului Camerei de Comerţ Americane în România privind consultările pe legislaţia achiziţiilor publice
Foto: facebook.com/alinagorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că PNL susţine demersul Camerei de Comerţ Americane din România privind organizarea de consultări pe tema legislației achizițiilor publice. Totodată, Gorghiu a cerut Guvernului prelungirea perioadei de consultări pemtru modificarea legislației în domeniu.

„Revizuirea legislaţiei achiziţiilor publice este o reformă fundamentală: de ea depind cheltuirea eficientă a banilor publici şi eliminarea corupţiei din acest proces, precum şi derularea proiectelor de investiţii pentru dezvoltarea României. E inadmisibil ca o astfel de reformă să fie adoptată pe şest, în urma unui simulacru de consultări publice în limita a doar zece zile”, a transmis liderul PNL printr-un mesaj postat pe Facebook.

”PNL se alătură demersului societăţii civile şi al Camerei de Comerţ Americane în Romania (AmCham) şi solicită prelungirea perioadei dedicate consultărilor publice”, a anunțat Alina Gorghiu.

Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice au publicat online, în urmă cu aproximativ o săptămână, proiectul de lege privind achiziţiile publice clasice şi cel privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi a contractelor de concesiune şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, informează Mediafax.

Perioada pentru consultări publice este de doar zece zile, expirând la 1 august.

Potrivit AmCham România, perioada pentru consultări pe tema legislaţiei achiziţiilor publice ar trebui să se desfăşoare pe o perioadă de cel puţin 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`