Vasile Dîncu, despre un potențial atac al rușilor la granițele României: „În acest moment, nu putem spune că nu există deloc acest pericol”

Vasile Dîncu, despre un potențial atac al rușilor la granițele României: „În acest moment, nu putem spune că nu există deloc acest pericol
Foto: Facebook @ Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit despre un potențial atac al rușilor la granițele României. Ministrul a precizat în legătură cu acest subiect că este o ipoteză care nu poate fi complet respinsă, dar a subliniat că sunt peste 5.500 de militari străini, cu toată tehnica, pe teritoriul României.

Vasile Dîncu, despre posibilitatea unui atac rusesc

“În orice caz, acest scenariu trebuie să îl luăm în calcul, nu putem să-l eliminăm din calcul, pentru că, până la urmă, forțele ruse, așa cum vedem, totuși au reușit să unească aceste zone, după cum se vede, au venit dinspre est și au reușit, trecând prin cele două regiuni, Luhansk și Donbas, să coboare și să lege de zona aceasta a Peninsulei Crimeea. Deci speranța este că forțele ucrainene vor rezista, dar trebuie să ne gândim și la scenariul cel mai rău, în care s-ar putea să avem un vecin foarte apropiat, Rusia”, a precizat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a dat asigurări că România a luat măsuri pentru un scenariu în care apare o astfel de amenințare.

România protejată de trupele NATO

„România a luat deja măsuri. Sigur, toate măsurile pe care le luăm noi sunt în concept cu strategia NATO. România nu mai este singură.

România este partea acestei Alianțe importante. În acest moment, planul de fortificare a flancului estic și, prin eforturile importante ale României, din 2014 până acum, președintele Iohannis și toate guvernele care au fost au insistat pentru a fortifica zona Mării Negre, a o aduce în conceptul strategic al NATO și o face egală cu Marea Baltică, deci a unifica oarecum aceast acest front”.

Ministrul a precizat că nu se prevede ca rușii să ajungă la gurile Dunării și să ajungă la ocuparea Odesei:

„Sunt hărți pe care le studiem în fiecare zi la Ministerul Apărării Naționale, vedem în fiecare zi intensitatea ofensivei ruse, pentru că în fiecare zi apar atacuri la adresa pozițiilor ucrainiene, între 10 și 14 nave din Marea Neagră sau din zona Azov. Prietenii noștri de la Ministerul Apărării spun că, în acest moment, reușesc să reziste pe acest aliniament și că nu se prevede să se ajungă la gurile Dunării și să se ajungă la o ocupare a Odesei – și sigur, aici deschid drumul spre Transnistria și problemele pe care ne-am putea să avem noi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`