O adolescentă a alarmat degeaba Poliția / Farsa a costat-o 4.000 de lei

O adolescentă a alarmat degeaba Poliția / Farsa a costat-o 4.000 de lei
Foto: Poliția Română / Facebook

O adolescentă de 17 ani, din Argeș, a crezut că se poate juca cu poliția, însă farsa a costat-o 4.000 de lei, pentru alertare abuzivă. Fata a sunat la numărul unic de urgență 112, spunând că o persoană nu o lasă să plece, deși în realitate nu se afla în pericol, notează știrileprotv.ro.

Tânara din localitatea Bughea de Sus, din județul Argeș, a fost pusă pe glume cu organele abilitate, cărora le-a cerut să intervină pentru a o ajuta, mințind că nu este lăsată să plece, fiind închisă într-o încăpere.

Adolescenta care a glumit cu poliția a fost amendată

Crezând-o pe cuvânt, polițiștii s-au mobilizat pentru a o salva pe fată, aflând ulterior că în realitate nu avuseseră loc cele întâmplate, ci că adolescenta făcuse doar o glumă.

„În ziua de 19 august a.c., în jurul orei 18:00, în urma unui apel prin SNUAU 112, inițiat de o femeie, prin care solicita intervenția poliției, au fost puse în mișcare resurse însemnate, fără ca solicitarea să fie una reală.

În ziua 19 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost alertați, în urma unui apel primit la 112, de la o femeie, inițial neidentificată, prin care solicita intervenția poliției, deoarece o persoană nu îi mai permite să plece. Imediat, apelul a fost întrerupt, iar telefonul a fost închis.

Deși persoana care a apelat la 112 nu a oferit date suplimentare privind identitatea ei, sau locația în care se află ori împrejurarea în care ar fi lipsită de libertate, în urma activităților desfășurate, a fost localizată zona de unde a fost inițiat apelul, respectiv localitatea Bughea de Sus, și au fost desfășurate o serie de activități prin care a fost identificată persoana care a inițiat apelul, o minoră de 17 ani, din Bughea de Sus.

Aceasta a recunoscut că a apelat 112, nefiind într-o stare iminentă de pericol, după care a inchis telefonul, nefiind victima vreunei infracțiuni”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Argeș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:03 - Protest extrem: Un jurnalist și-a dat foc în fața Casei Albe
08:40 - Diana Șoșoacă organizează un miting în București după ce i-a fost respinsă candidatura la președinție
08:19 - Constanța: Două persoane, găsite inconștiente pe trotuar după ce au căzut de la etaj
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă