Cum ”sună” o gaură neagră. NASA a postat un clip cu straniul sunet

Cum ”sună” o gaură neagră. NASA a postat un clip cu straniul sunet

NASA a lansat un clip cu undele sonore care ies dintr-o gaură neagră situată la 250 de milioane de ani lumină distanță.

Este prima dată când aceste unde sonore sunt extrase și se pot auzi clar

Gaura neagră se află în centrul grupului de galaxii Perseus, iar undele acustice care provin din ea au fost amplificate pentru a putea fi auzite.

S-ar putea să nu putem auzi sunetul în spațiu, dar asta nu înseamnă că nu există, scrie sciencealert.com. Găurile negre sunt zone din spaţiu sau obiecte ce exercită o atracţie gravitaţională uriaşă. Obiectul misterios apare din rămăşiţele unor „stele moarte”.

Conform Live Science, atunci când stelele masive ajung la capătul existenţei lor hidrogenul pe care l-au fuzionat în heliu se epuizează. Aceste stele uriaşe încep să ardă heliul şi să fuzioneze atomii rămaşi în elemente mult mai grele ce nu mai permit furnizarea energiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:21 - Alina Gorghiu: Tăcerea nu este o soluție în cazurile de violență și hărțuire sexuală. Ministerul Justiției a elaborat un ghid care îndrumă victimele către autoritățile competente
21:19 - În câte ore parcurge un autobuz în București, un traseu cu 43 de stații. Timpul petrecut în autobuz, suficient încât să străbați drumul București-Sibiu
21:05 - Simona Spătaru, despre eventuala majorare a TVA: Totul va costa mai mult cu 30%. Aceasta este propunerea coaliției pentru a putea să își acopere o parte dintre pierderile mari pe care le-au produs în economie (VIDEO)
20:58 - Ciclonul Cassandra lovește România, după ce a făcut ravagii în Italia. Care vor fi zonele cele mai afectate din țara noastră (VIDEO)
20:41 - NATO, despre Mircea Geoană: A obținut autorizație de securitate și a lucrat în mod consecvent în sprijinul Alianței transatlantice și în apărarea valorilor democratice ale NATO
20:36 - O româncă de 27 de ani a murit, la serviciu. Deși leșinase cu câteva ore înainte, șefii acesteia nu au lăsat-o să meargă acasă
20:26 - Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu liberalii din Brăila: „Vă mulțumesc din suflet pentru susținerea voastră! Continuăm împreună pe acest drum, pentru familii, comunități și pentru viitorul României” (FOTO)
20:24 - Emily Burghelea a chemat preotul acasă: „A fost foarte ciudat. M-am speriat”
20:07 - Remus Negoi (USR): Coaliția este ruptă doar prin vorbe, prin gogoși pe care ni le vând și cei de la PSD, și cei de la PNL. Încearcă să ne aburească cu astfel de chestiuni, care țin de nervii și de buzunarele noastre, ale tuturor (VIDEO)
20:02 - Au fost găsite fragmente dintr-o dronă rusească în sudul Deltei Dunării