Mesajul SUA la asasinarea Dariei Dughina a enervat Kremlinul / Estonia califică drept provocare scenariul anchetei difuzat de FSB

Mesajul SUA la asasinarea Dariei Dughina a enervat Kremlinul / Estonia califică drept provocare scenariul anchetei difuzat de FSB
Funeraliile Dariei Dughina. Foto: captura YT

Washingtonul a condamnat, recent, atentatul cu bombă în care şi-a pierdut viaţa Daria Dughina, fiica extremistului Aleksandr Dughin, considerat ideologul lui Vladimir Putin. Oficialităţile au subliniat faptul că Ucraina a negat orice responsabilitate pentru acest atac, conform EFE.

Departamentul de Stat: „SUA condamnă uciderea oamenilor pașnici”.

„SUA condamnă uciderea oamenilor pașnici”, a conchis Departamentul de Stat al SUA cu privire la asasinarea Dariei Dughina.

”Condamnăm atacurile împotriva civililor, fie ei din Kiev, Bucea, Harkov, Kramatorsk, Mariupol sau Moscova. Acest principiu se aplică în întreaga lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, într-o conferinţă de presă.

Întrebat despre acuzaţiile Moscovei ce au făcut responsabile serviciile de informaţii ucrainene pentru moartea Dariei Dughina,  Price a subliniat că ”Ucraina a negat implicarea” în atentat.

Ministerul de Externe Rus, enervat de mesajul SUA care condamnă atât crimele din Rusia cât şi cele din Ucraina

Reacția Departamentului de Stat la omorul Dariei Dughina discreditează întreaga activitate a Washingtonului la nivel internațional în domeniul apărării drepturilor omului”, a comentat Maria Zaharova, reprezentanta Ministerului de Externe al Federației Ruse.

„Este o provocare pusă la cale de FSB”, a transmis Ministerul Estonian de Externe

Ministerul de Externe al Estoniei a reacționat la informații publicate de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei(FSB) , potrivit cărora pretinsa asasină a Dariei Dughina ar fi părăsit Rusia și s-ar ascunde acum în Estonia.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a anunţat luni că atentatul împotriva fiicei lui Dughin ”a fost pregătit şi comis de serviciile speciale ucrainene”; potrivit comunicatului, asasionatul a fost comis de o cetăţeană ucraineană, identificată drept Natalia Vovk, în vârstă de 43 ani.

”Propaganda rusă trăieşte într-o lume fictivă (…) Unei femei (ucrainene) şi copilului său în vârstă de 12 ani li s-a ‘atribuit’ responsabilitatea pentru aruncarea în aer a maşinii propagandistei Dughina. Este surprinzător că nu au găsit şi ‘viza estonă’ la faţa locului. (…) Viperele din serviciile speciale (ruse) au început o luptă între specii”, a scris pe Twitter consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)