Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, va candida pentru al patrulea mandat la alegerile locale din 2016

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, va candida pentru al patrulea mandat la alegerile locale din 2016
Foto: aradon.ro

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, copreşedinte al PNL Arad, a anunţat, marţi, că la alegerile locale din 2016 va candida pentru al patrulea mandat, el fiind singurul din organizaţia locală PNL care şi-a exprimat această intenţie.

Falcă a făcut acest anunţ în contextul în care, până în 3 august, trebuie prezentate la structura centrală a partidului listele cu persoanele care vor să candideze la alegerile locale din 2016, pentru a intra în competiţia internă din PNL, în urma căreia se vor stabili candidaturile finale, potrivit Mediafax.

Edilul a adăugat că în celelalte oraşe din judeţ vor candida actualii primari ai PNL, iar 33 de liberali şi-au anunţat intenţia de a candida pentru un mandat de consilier judeţean.

Gheorghe Falcă a spus despre Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean, care este arestat preventiv pentru trafic de influenţă, că îşi exprimase în partid, anterior arestării sale, intenţia de a candida din nou la conducerea Consiliului Judeţean Arad, însă nu a mai avut susţinerea colegilor.

„Regret ce a făcut domnul Ioţcu, eu am apreciat activitatea lui până în 2013. Atunci şi-a decis independenţa faţă de partid, nu mai era în conducerea partidului şi a declarat că va face doar administraţie, nu şi politică. Societatea va judeca în ce fel şi-a făcut treaba”, a spus Falcă.

Potrivit statutului partidului, Ioţcu este suspendat în acest moment din calitatea de simplu membru, susține Falcă, urmând să fie exclus din PNL doar după o condamnare definitivă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`