Octavian Berceanu: În șapte luni au ars de zece ori mai multe hectare faţă de media anilor 2006 – 2021

Octavian Berceanu: În șapte luni au ars de zece ori mai multe hectare faţă de media anilor 2006 – 2021

În România au fost incendiate, in 2022, de 10 ori mai multe suprafete cu vegetatie, in primele 7 lui, decat media anuala a anilor precedenti, susține Octavian Berceanu într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, în 2022, au fost incendiate 150.000 de padure in primele 7 luni. Media multianuala a Romaniei, linia rosie, este de 15.000 ha.

Incendiile au crescut alarmant în România

“Am mers la Bruxelles si am aflat ca Romania e vazuta ca  tara infractiunilor fara infractori. Sau o tara guvernata de infractori!

Suntem campionii absoluti in clasamentul piromanilor care dau foc ogoarelor, stufului din Rezervatia Deltei Dunarii, padurilor dupa ce au fost taiate ilegal, deseurilor, anvelopelor si afacerilor cu asigurare care sunt pe cale sa dea faliment.

EFFIS Weekly Cumulative Burnt Areas e titlul graficului pe siteul institutiei europene care monitorizeaza satelitar incendiile de vegetatie din Europa.

Graficul ne arata ca numarul hectarelor arse anul acesta este de 7 ori mai mare decat media multianuala. Calduri au mai fost si in alti ani, insa, asa cum va aratam si in primavara, numarul miristilor incendiate de catre oameni a depasit orice record anterior”, explică Octavian Berceanu în postarea sa.

Acesta atrage atenția că exista presiuni politice imense pe institutiile statului, ca aceste incendieri sa ramana cu autori anonimi, asfel incat “piromanul care iese la vot sa nu-si modifice optiunea electorala”.

“Pur si simplu primarii nu vor sa ofere autoritatilor datele persoanelor care au suprafete incendiate si se fac vinovate. Iar Politia Romana si celelalte institutii primesc ordine sa stea in bancile lor si sa nu strice linistea votantilor cu amenzi si dosare penale”, scrie Octavian Berceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`