Un pui de focă s-a strecurat în casa biologului marin printr-o clapetă pentru pisici înainte de a petrece mai mult de două ore înăuntru, arată The Guardian.
Un pui de focă foarte curios a fost relocat în apă după ce a intrat într-o casă din Noua Zeelandă, a hărțuit pisica locatară, a stat în living câteva ore în timp ce copiii dormeau la etaj și, în mod miraculos, nu a stricat nimic.
Familia Ross din Mt Maunganui a fost mai mult decât surprinsă să găsească miercuri dimineață foca în casa lor, care se află la aproximativ 150 de metri de țărm.
Phil Ross, care se întâmplă să fie biolog marin, a declarat că se simte ghinionist că a fost singurul care nu se afla acasă în acel moment.
„Supergluma este faptul că acesta ar fi fost într-adevăr singurul moment în care ar fi fost util să fie și un biolog marin în casă”, a spus el. „Chiar mi-am ratat momentul de glorie”.
Populațiile de foci din Noua Zeelandă au fost vânate aproape până la dispariție. Acum, protejate, numărul lor a crescut.
Ross spune că foca a reușit să treacă peste două uși cu clapete pentru pisici. El crede că s-a întâlnit cu pisica familiei, Coco, afară, imediat după ce Jenn a părăsit proprietatea, și probabil că a stat înăuntru timp de o oră.
„Pisica a vrut să își apere teritoriul și, evident, foca nu a fost atât de intimidată cum sunt unii câini, așa că probabil Coco a luat-o la fugă pe partea laterală a casei, prin clapeta pentru pisici, iar foca probabil că a urmărit-o”.
Foca a petrecut ceva timp în camera de oaspeți și pe canapea înainte ca soția lui Ross să reușească să o scoată afară pe ușa din față și să o ducă în grădină.
Un angajat al Departamentului de Conservare al Naturii a apărut la ora 10 dimineața pentru a duce foca înapoi în apă, după o dimineață plină de solicitări legate de foci.
Ross a declarat că nu este neobișnuit să vezi foci tinere hoinărind în zonă în această perioadă a anului, deoarece puii sunt înțărcați de mamele lor și pleacă singuri în lumea mare.
Populația de foci din Noua Zeelandă își revine și recolonizează o mare parte din fostul lor areal. Oricât de drăguțe ar fi, focile se pot mișca rapid și pot provoca răni grave dacă se simt amenințate. De asemenea, ele sunt purtătoare de boli infecțioase.