Nu s-a mulţumit cu o consultaţie: un cămătar din București, arestat după ce a şantajat şi agresat un medic

Nu s-a mulţumit cu o consultaţie: un cămătar din București, arestat după ce a şantajat şi agresat un medic
Foto: Facebook @ Poliția Română

Dincolo de liniştea dintr-un cabinet medical se ascund poveşti ce nu pot fi cuprinse de imaginaţia pacienţilor. În urmă cu doi ani, un medic din Capitală a împrumutat de la cămătar suma de 2.500 de euro; deşi avea nevoie de ei, nu şi-a putut imaginat că va fi nevoit să dea înapoi dublul sumei îmtrumutate plus alţi aproape 30 mii de lei, sub ameninţările infractorilor.

Medicul nu a mai putut suporta ameninţările şi agresiunile cămătarului şi a solicitat ajutorul oamenilor legii

Procurorii au intrat pe fir iar şantajistul, un bărbat de 35 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, pentru probarea activității infracționale ale persoanelor reclamate pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și distrugere.

Conform cercetărilor, în perioada aprilie 2020 – prezent, cămătarul i-ar fi dat persoanei vătămate, cu titlu de împrumut, 2.500 de euro; ulşterior, acesta ar fi pretins și primit înapoi, în urma unor presiuni, distrugeri de bunuri şi ameninţări, aproximativ 5.000 de euro și 29.500 de lei, reprezentând banii împrumutați și alte dobânzi.

L-au terorizat pentru a-l staorce de bani

Din datele și probele administrate de către polițiștii din cadrul Secției 4, s-a constatat că bărbatul acuzat de cămătărie l-ar fi instigat pe un alt individ, în vârstă de 33 de ani, să distrugă autovehiculul persoanei vatămate.

Datele din dosarul în cauză precizează, referitor la agresor, faptul că, la data de 29 mai, ar fi provocat distrugeri unor elemente de caroserie aferente autoturismului persoanei vătămate, constând în aceea că ar fi scris cu un spray de culoare albă „DATOR!”.

Pentru a menţine starea de teroare asupra datornicului, la data de 7 iunie, ar fi aruncat o substanță vâscoasă, de culoare galbenă, pe autoturismul acestuia, distrugând astfel mai multe elemente de caroserie.

Viaţa infractorilor nu este ca în filme

În cursul zilei de ieri, bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost prezentat în fața instanței, față de acesta fiind luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Față de bărbatul care a distrus maşina medicului, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorulu 1 au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale iar cercetările sunt continuate de Secția 4 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și distrugere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`