Un cutremur de 7 grade pe scara Richter s-a produs în estul Indoneziei

Un cutremur de 7 grade pe scara Richter s-a produs în estul Indoneziei
Foto: ohiocitizen.org

Un cutremur de 7 grade pe scara Richter s-a produs astăzi dimineață în provincia Papua din estul Indoneziei, provocând panică în rândul populației, informează AFP, citată de Mediafax.

Seismul s-a produs la ora locală 6:41 (0:41, ora României) pe uscat și nu a declanșat nicio alertă de tsunami. Potrivit agenției indoneziene pentru managementul dezastrelor, nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

„Seismul a fost resimţit foarte puternic timp de patru secunde. (…) Locuitorii au intrat în panică şi au ieşit din case”, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene.

Deși nu au fost raportate pagube, acesta a precizat că regiunea din zona epicentrului este greu accesibilă, deci se vor colecta date în continuare.

Autorităţile indoneziene şi Centrul de alertă de tsunami de la Pacific au anunţat că nu există riscul formării unor valuri. Totuși, potrivit site-ului Earthquake-Report monitoring, în zonă se află „lanţuri muntoase abrupte, iar vegetaţia este tropicală, ceea ce înseamnă că riscul unor alunecări de teren este real”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`