Condiții dure de muncă pentru romii din Ungaria: Primarul localităţii Ozd, membru al Jobbik, a luat această măsură pentru a-i face pe romi să plece din oraș

Condiții dure de muncă pentru romii din Ungaria: Primarul localităţii Ozd, membru al Jobbik, a luat această măsură pentru a-i face pe romi să plece din oraș
Foto: vocearomilor.ro

Extrema dreaptă din Ungaria se lansează în război cu minoritatea romă. Primarul localităţii Ozd, care face parte din partidul Jobbik, a impus condiţii de muncă tot mai dure romilor în speranţa că îi va face pe aceştia să plece din oraş, informează AP.

Astfel, de la instalarea noului edil, programul de muncă e mai lung, pauzele sunt mai puţine şi în curând vor fi instalate camere video pentru supravegherea angajaţilor.

Muncitorii se trezesc în mijlocul nopții și au de mers pe jos câteva mile pentru a ajunge la locul de muncă înainte de ora 6 dimineața. Cu toate acestea, de la instalarea noului edil, aceștia vor lucra mai mult, vor avea pauze mai scurte și vor fi supravegheați de camere video.

Muncitorii sunt majoritatea romi, iar noul lor șef este primarul localităţii Ozd, care face parte din partidul Jobbik, David Janiczak.

„Partidul Jobbik folosește Ozd pe post de un laborator de guvern, experimentând politici și idei”, spune directorul Political Capital Institute, Peter Kreko.

„Este un rasism ideologic, o discriminare grava”, a mai precizat Kreko.

Localitatea Ozd are o populaţie de 34.000 de oameni, dintre care aproape o treime sunt romii ce lucrează câmpurile agricole deţinute de Primărie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`