Glume despre provocările vieții de marinar. Comandant: Trebuie să fii pregătit să-ți vină pe lume copiii când nu ești acasă. E bine să fii acasă când îi concepi

Glume despre provocările vieții de marinar. Comandant: Trebuie să fii pregătit să-ți vină pe lume copiii când nu ești acasă. E bine să fii acasă când îi concepi
Victor Durea, comandantul fregatei ”Regele Ferdinand”. Captură Video - Digi24

De Ziua Marinei, Victor Durea, comandantul fregatei ”Regele Ferdinand”, a vorbit despre provocările profesiei de marinar, dar și despre cum arată viața de familie când ai o astfel de meserie.

Cum e să fii marinar

Victor Durea a spus că viața de marinar e plăcută, dar grea, căci regulile sunt stricte mai ales la bordul unei nave militare. Pe fregata ”Regele Ferdinand”, 240 de oameni trebuie să conviețuiască în 150 metri lungime pentru cel puțin o lună: „E dificil să ții în aceeași cabină fanul Rapidului cu fanul Stelei și să fie înțelegere. Dincolo de echipaj suntem o familie și găsim puterea să trecem împreună peste orice”.

„De-a lungul carierei au fost momente și de bucurie și de tristețe. Trebuie să fii pregătit să ți se nască copiii atunci când nu ești acasă. E bine să fii acasă când îi concepi”, a mai afirmat comandantul Victor Durea, potrivit Digi24.

El a povestit apoi că Flavia, fiica sa mijlocie, s-a născut în 2003, când el era în misiune în Marea Mediterană: „Nu a fost un moment trist, pentru că artiștii francezi prezenți la bord i-au dedicat spectacolul pe care l-au avut fiicei mele, Flavia. Momente grele sunt destule, dar pentru asta ne-am pregătit”.

Discursul președintelui României de Ziua Marinei

La ceremonia de Ziua Marinei, președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs în care a vorbit despre rolul României în cadrul NATO.

„În ultimii ani, am acționat constant și decisiv pentru ca regiunea Mării Negre să fie recunoscută drept una de interes major pentru comunitatea euro-atlantică, pe măsura importanței sale geostrategice de hotar al Alianței Nord-Atlantice și al Uniunii Europene. (…)

Iată că Marea Neagră este considerată, astăzi, o zonă de interes strategic pentru securitatea euro-atlantică. (…)

În câteva luni, țara noastră a devenit un simbol al unității, solidarității și coeziunii care caracterizează Alianța Nord-Atlantică”, a spus Iohannis.

Ceremonia de Ziua Marinei a fost marcată și de un incident, când slujba oficiată de ÎPS Teodosie a fost oprită brusc, preotului fiindu-i tăiat microfonul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`