Avertizare pentru turiști: Mai multe regiuni din Grecia (inclusiv Thassos) sunt expuse unui „risc foarte ridicat” de incendii în perioada 8-9 august

Avertizare pentru turiști: Mai multe regiuni din Grecia (inclusiv Thassos) sunt expuse unui risc foarte ridicat de incendii în perioada 8-9 august
sursă foto: captură YT

Condițiile „cald-uscat- cu vânt” predomină în mai multe părți ale Greciei și favorizează izbucnirea de incendii de vegetație și de pădure luni și marți, 8-9 august 2022, a anunțat Observatorul Național din Atena.

În această perioadă se creează condiții piro-meteorologice nefavorabile, adică condiții meteo – de incendiu

Condițiile meteo propice unor incendii se păstrează pe parcursul celor două zile de luni – marți, 08 – 09.08.2022. Există interdicții pentru accesul în zonele forestiere și astfel turiștii nu vor putea să ajungă la câteva plaje renumite din zonele cu risc. Una dintre aceste plaje este Marble Beach.

La risc foarte ridicat de incendii se află în acest moment: Attica, Evia de Sud, Argolida, zonele din Corint, Evros și Thassos.

Luni, 8 august

Se așteaptă un potențial foarte ridicat pentru incendii de pădure provocate de vânt cu încărcături termice potențial ridicate în Kavala (inclusiv Thassos), Xanthi, Rhodope, Evros, Samothraki, Lemnos, Phocis și în sudul și estul Halkidiki.

Un potențial foarte ridicat de incendii de pădure provocate de vânt, cu încărcături termice potențial ridicate, este așteptat în Attica, Viotia, Evia Centrală și de Sud, Corint, Argolida, Laconia și, mai local, în Phthiotida, Achaia, Evia de Sud, Sud. Lesbos și Chios.

La nivel local, se așteaptă un potențial ridicat de incendii de pădure provocate de vânt în Salonic, Pella, Serres, Drama, Kilkis și Lefkada.

Se așteaptă un potențial moderat/înalt la nivel local pentru incendii de pădure provocate de pene (piro-inductive) în Ilia, Achaia și Atoloakarnania.

Marți, 9 august

Se așteaptă un potențial foarte ridicat de incendii de pădure provocate de vânt, cu încărcături termice potențial ridicate, în Kavala (inclusiv Thassos), Xanthi, Rhodope, Evros, Attica, Boeotia, Evia de Nord și Centrală, Corint și Argolida, și mai local în Laconia, Arcadia, Achaia, Fthiotida și Evia de Sud.

La nivel local, se așteaptă un potențial ridicat de incendii de pădure provocate de vânt, cu încărcături termice potențial ridicate, în Salonic, Halkidiki (Kassandra), Pella, Serres, Drama și Creta de Vest.

Se așteaptă un potențial moderat/înalt la nivel local pentru incendii de pădure provocate de pene (piro-inductive) în Ilia, Achaia și Atoloakarnania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`