Ofertele litoralului nu încetează să ne șocheze. Prețurile au explodat din nou. Este greu de imaginat cât a ajuns să coste un șnițel de pui. Se pare că preparatul preferat al românilor a devenit un lux. Se pare că fructele de mare nu mai sunt atât de scumpe.
Mamaia este cunoscută turiștilor pentru prețuri mari și hoteluri de fițe. Nu fiecare familie poate să-și permită câteva zile de lux și opulență pe litoralul românesc. Oamenii preferă să plece în străinătate și să economisească. De la mâncare la cazare, totul este scump și necesită sume uriașe de bani.
Un local din Mamaia propune un snițel de pui, cu sos roșu, mozzarella și ciuperci la 43.50 de lei, în timp ce o porție de paste cu fructe de mare costă 46 de lei.
Restaurantele de tip „împinge tava” pot fi o soluție pentru cei care vor să economisească și nu sunt adepți ai teraselor de lux. Însă, localurile de gen sunt mai scumpe la Mamaia.
„Pentru o porție de sarmale sau o porție de coaste de porc cu varză ori pui în sos alb, un turist trebuie să plătească între 20 și 30 de lei. Cartofii natur sau orezul costă 8 lei, iar aripioarele de pui sunt 17 lei.
Dacă o persoană vrea să mănânce o ciorbă la prânz, atunci trebuie să știe că la împinge tava aceasta costă nici mai mult, nici mai puțin de 20 de lei”, notează gândul.