Turcia: 457 de "combatanţi terorişti străini", printre care și un român, au fost reținuți la granița cu Siria în primele șase luni din 2015

Turcia: 457 de "combatanţi terorişti străini", printre care și un român, au fost reținuți la granița cu Siria în primele șase luni din 2015
Foto: vosizneias.com

457 de „combatanţi terorişti străini” care încercau să meargă la luptă în Siria au fost reținuți în primele șase luni ale acestui an de autoritățile din Turcia, informează agenţia Anadolu, citând surse din cadrul forţelor armate. Printre persoanele reținute se află și un român.

Arestările au avut loc la frontiera turcă în timp ce oamenii, consideraţi de autorităţi „combatanţi terorişti străini”, încercau să intre ilegal în Siria.

Potrivit surselor citate, dintre cei 457 de reţinuţi, 241 sunt cetăţeni chinezi, 56 ruşi, 13 britanici, 12 francezi, cinci germani, cinci olandezi, cinci belgieni, doi americani, doi spanioli, doi italieni, doi bulgari, un român, un danez, un slovac şi un australian.

Pe listă mai figurează 30 de palestinieni, 29 de turkmeni, nouă saudiţi, şapte afgani, şase sud-coreeni, şase tadjici, cinci azeri, trei uzbeci, doi iranieni, doi tunisieni, un brazilian, un marocan, un kazah şi un egiptean.

Turcia, care are o frontieră comună de 900 de kilometri cu Siria, găzduieşte aproape două milioane de refugiați care și-au părăsit țara din cazua conflictului dintre grupările rebele și forțele reginului lui Bashar al-Assad.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`