China a anunțat primele măsuri punitive împotriva Taiwanului după ce Nancy Pelosi a ajuns în Taipei

China a anunțat primele măsuri punitive împotriva Taiwanului după ce Nancy Pelosi a ajuns în Taipei
În imagine: Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților a SUA, la aterizarea în Taiwan. Foto: Hepta - DPA Images / Handout / Taiwan Foreign Ministr

China a impus primele „sancțiuni” Taiwanului după ce Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților a SUA, i-a sfidat amenințările și tot a ajuns în Taipei.

După ce a anunțat exerciții militare „importante”, cu muniție reală, în jurul Taiwanului, Beijingul a venit și cu o serie de sancțiuni privind exporturile și importurile din și către insulă. De asemenea, au fost luate în vizor și două fundații din Taiwan.

Primele decizii ale Chinei după vizita lui Pelosi în Taiwan

Imediat ce Pelosi a aterizat în Taipei, China a anunțat că va desfășura exerciții militare „importante”, cu muniție reală, în cinci zone din apele teritoriale și spațiul aerian din jurul Taiwanului. Exercițiile vor avea loc de joi până duminică.

Mai apoi, Beijingul a anunțat că suspendă importurile de citrice, peşte sabie răcit şi stavrid negru congelat din Taiwan începând de miercuri. De asemenea, va fi suspendat exportul de nisip natural către Taiwan tot de miercuri, informează Reuters.

Beijingul a mai transmis că fundațiile Taiwan Foundation for Democracy şi Taiwan International Cooperation and Development Fund nu vor mai putea coopera financiar cu companii şi persoane de pe continent.

Americanii vorbesc de o alegere între democrație și autocrație

Imediat ce Pelosi a ajuns în Taiwan, chinezii au lansat noi amenințări: „Aceste mișcări, precum jocul cu focul, sunt extrem de periculoase. Cei care se joacă cu focul vor pieri din cauza lui”.

În schimb, Pelosi și oficialii americani care o însoțesc au semnat o declarație comună în care s-au referit la „angajamentul neclintit al Americii de a sprijini democrația vibrantă din Taiwan”.

„Solidaritatea Americii cu cei 23 de milioane de oameni din Taiwan e acum mai importantă ca oricând, căci lumea se confruntă cu o alegere între democrație și autocrație”, au mai transmis ei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`