Alina Gorghiu: Într-un an pre-electoral, Victor Ponta este o piatră de moară de gâtul partidului. Premierul este compromis

Alina Gorghiu: Într-un an pre-electoral, Victor Ponta este o piatră de moară de gâtul partidului. Premierul este compromis

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat marţi seara, că nu o interesează schimbările de la PSD, dar că îi este teamă că acest „calvar al membrilor PSD afectează exerciţiul guvernamental”.

„Nu mă interesează schimbările de la PSD, dar singura temere pe care o am este că acest calvar al membrilor PSD afectează exerciţiul guvernamental”
, a spus Gorghiu, la Digi 24.

Aceasta a mai precizat că mulţi membri PSD sunt conştienţi de faptul că, într-un an pre-electoral, Victor Ponta este „o piatră de moară care atârnă de gâtul” formaţiunii social-democrate.

Gorghiu este de părere că orice persoană susținută Victor Ponta la conducerea PSD-ului este compromisă, pentru că și premierul este compromis.

„Eu cred că orice persoană în acest moment susținută de Victor Ponta la conducerea PSD-ului este compromisă, din pricina faptului că premierul este compromis. O mare parte din oameni – că sunt mulți oameni înțelepți și în PSD – au înțeles că Victor Ponta este o piatră de moară la gâtul PSD-ului și că întotdeauna o piatră de moară cântărește destul de greu într-un an preelectoral”, a afirmat liderul liberal.

Copreședintele PNL a mai precizat că președintele Klaus Iohannis nu va încălca Constituția așa cum a făcut-o fostul președinte Traian Băsescu, fiind întrebată ce va face PNL dacă PSD va propune un nou premier, iar președintele nu va avea încotro și va trebui să-l accepte.

„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că niciodată Președinția nu va încălca Constituția așa cum a făcut-o Traian Băsescu. Dacă există o majoritate, să-și desemneze un candidat, evident am convingerea că Constituția va fi în spirit și-n literă respectată”, a mai spus Gorghiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`