Bistrița, oraș verde / Candidează pentru marele premiu cu alte două orașe din Danemarca și Slovenia

Bistrița, oraș verde / Candidează pentru marele premiu cu alte două orașe din Danemarca și Slovenia
foto: Facebook EUROPE DIRECT Bistrița-Năsăud

Comisia Europeană a anunțat că micuțul oraș din Ardeal, Bistrița-Năsăud, se află printre finaliste pentru „premiile europene ale orașului verde”. Bistrița ar putea câștiga titlul „Green Leaf” în luna octombrie a acestui an, ca răspuns de recunoștință față de eforturile autorităților locale de a proteja mediul înconjurător.

Bistrița a ajuns oraș finalist după ce a îndeplinit mai multe criterii, relatează știrileprotv.ro. 

Combaterea poluării aerului, promovarea mobilității curate, reducerea consumului de energie în clădiri, ecologizarea spațiilor urbane și abordarea diferită a gestionării deșeurilor, sunt doar câteva dintre aspectele care au propulsat orășelul în finala competiției.

Bistrița, oraș verde. Adversare din Danemarca și Slovenia în finală

Bistrița se poate lăuda cu autobuze electrice, piste de biciclete în construcție, pubele de gunoi moderne și luminat inteligent, iar eforturile autorițăilor au fost răsplătite cu accederea în finală, acolo unde au ajuns și Elsinore (Danemarca) și Valenje (Slovenia).

„Nominalizarea reprezintă un mare atu pentru administrație, pentru a continua pe linia proiectelor începute. Am atras atenția într-un mod cât se poate de bun, de onorabil”, a declarat primarul orașului, Ioan Turc, pentru PRO TV.

Premiul „Green Leaf” pentru orășele verzi se acordă acelora cu până la o sută de mii de locuitori și este o recunoaștere a eforturilor durabile făcute de autoritățile locale, cu scopul de a oferi locuitorilor condiții tot mai bune de viață.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`