Înșelătoria voucherelor de vacanțe / Amenzi uriașe pentru cei care încalcă regulile și încearcă să profite

Înșelătoria voucherelor de vacanțe / Amenzi uriașe pentru cei care încalcă regulile și încearcă să profite
Sursa: Facebook/Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Voucherele de vacanță sunt pentru români un real ajutor în plin sezon estival, atunci când aceștia încearcă să își programeze un sejur pe litoral, la munte sau în Delta Dunării, mai ales în contextul în care prețurile au devenit tot mai mari. Însă, unii dintre aceștia nu le folosesc pentru a merge în concedii, ci le comercializează în ideea de a obține contravaloarea lor în bani.

Nu toți beneficiarii voucherelor de vacanță au de gând să le folosească în scopuri personale și tocmai de aceea s-a dezvoltat o piață gri a tranzacțiilor înșelătoare, mulți având dorința de a le vinde pentru a obține o sumă echivalentă. Ceea ce aceștia însă nu știu este că riscă amenzi uriașe, anunță Bugetul.ro.

Amenzi de aproape 30.000 de lei pentru cei care încearcă să valorifice voucherele de vacanță

Bugetarii primesc vouchere de 1.450 de lei, bani pe care îi pot valorifica doar pe teritoriul României. Cum mulți dintre aceștia iau în considerare să își facă vacanțele dincolo de granițele țării, vor să nu rămână în pierdere și astfel iau decizia să își vândă voucherele personale în mediul online.

Încercarea de a obține bani de pe urma voucherelor de vacanță reprezintă însă o tranzacție ilegală și tocmai de aceea românii sunt avertizați să nu transmită voucherele nominale altor persoane, deoarece riscă amenzi uriașe din partea autorităților, care pot ajunge până la aproximativ 30.000 de lei.

Vânzarea de vouchere este strict interzisă

Voucherele de vacanță sunt valabile un an de la data emiterii, dar și așa, mulți bugetari pun la cale afaceri importante pe seama acestora. Hotelierii intră și ei indirect în acest joc, deoarece acceptă tichetele de vacanță, în ciuda diferențelor de nume, iar la rândul lor riscă amenzi mari.

„Este regretabil faptul că avem astfel de derapaje în rândul beneficiarilor de vouchere de vacanță, cu atât mai mult că aceștia lucrează în instituțiile publice”, a declarat Tudorița Lungu, de la Ministerul Turismului, care avertizează că prin vânzarea tichetelor de vacanță se încalcă actualul Cod Penal, fiind vorba despre o formă de fals de identitate. Cei care sunt descoperiți că au încercat să profite de pe urma voucherelor pot scoate din buzunar o amendă de până la 26.600, echivalentul a peste 18 tichete.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`