Co-președinții PNL: Extremismul trebuie sancționat indiferent de factorul politic care se manifestă pe scena publică

Co-președinții PNL: Extremismul trebuie sancționat indiferent de factorul politic care se manifestă pe scena publică
Foto: voceatransilvaniei.ro

Co-președinții Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, consideră că extremismul trebuie sancționat dur de fiecare dată, ei făcând referire la gestul extremistului Csibi Barna de a rupe drapelul României, în cadrul unei acțiuni care a avut loc în Ungaria.

Csibi Barna, tânărul din Miercurea Ciuc cunoscut pentru acțiunile sale radicale, apare într-un cllip care circulă în mediul online în care rupe un tricolor românesc și spune că are un mesaj către România, respectiv „să se rupă precum steagul din mâna lui”.

„Secuimea are dreptul la propriul steag”, subliniază acesta și îi îndeamnă pe maghiari să iasă în stradă și să manifeste, „dar într-un mod liniștit”.

„Extremismul trebuie sancționat indiferent de factorul politic care se manifestă pe scena publică în acel moment și mă bucur că a făcut-o și liderul UDMR, am făcut-o și noi nu o dată, repet, și cred că ar trebui nu sancționate, sancționate dur de fiecare dată. N-ar trebui să lăsăm, autoritățile, în general, n-ar trebui să lase nesancționat niciun asemenea gest, pentru că știți că precedentele sunt în general periculoase. Precedentele nesancționate sau lăsate fără niciun fel de sancțiune pot deveni periculoase”, spune Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Aceasta a adăugat că autoritățile române nu pot lua măsuri în privința gestului lui Csibi Barna, întrucât totul s-a petrecut pe teritoriul Ungariei, iar „pe teritoriul altui stat este suveran statul acela”.

Și Vasile Blaga a susținut că autoritățile române nu pot acționa pe teritoriul altui stat, dar este obligatoriu să ia măsurile care se impun, dacă acest lucru s-ar întâmpla pe teritoriul național.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`