Încălzirea globală: Urşii polari caută în gunoaie pentru a-şi procura hrana. Ambalajele alimentare, cauza blocajelor fatale în organism (video)

Încălzirea globală: Urşii polari caută în gunoaie pentru a-şi procura hrana. Ambalajele alimentare, cauza blocajelor fatale în organism (video)
Foto: captura video.

Urşii polari înfometaţi recurg la gropile de gunoi pentru a-şi procura hrana în contextul dispariţiei habitatului îngheţat. Miercuri, o echipă de oameni de ştiinţă canadieni şi americani a avertizat că gunoaiele reprezintă o ameninţare urgentă pentru populaţia şi aşa vulnerabilă de urşi polari pe măsură ce animalele devin mai dependente de depozitele de deşeuri din vecinătatea comunităţilor nordice, relatează agerpres.

Urşii şi gunoiul sunt o asociere nepotrivită

”Urşii şi gunoiul sunt o asociere nepotrivită”, a spus unul dintre autorii studiului, Andrew Derocher, biolog în cadrul Universităţii Alberta. ”Ştim acest lucru atunci când vine vorba despre urşii bruni şi urşii negri, iar acum este o problemă care a apărut şi în rândul urşilor polari”.

Urşii polari au nevoie de banchiză pentru a vâna foci. Dar cum Arctica se încălzeşte de patru ori mai rapid decât restul lumii, banchiza se topeşte mai devreme în timpul verii şi îngheaţă mai târziu toamna. Din această cauză, urşii sunt nevoiţi să petreacă mai mult timp pe mal, departe de prada lor naturală.

Blocaje fatale în organismul urșilor

Pentru a se îngrăşa, urşii polari, se spune în raport, se adună în masă în jurul unor gropi deschise situate în regiuni arctice şi subarctice cum ar fi Beluşia Guba, precum şi la grămezile de oase de balenă rămase în urma vânătorilor comunităţilor inuite din apropiere de Kaktovik, Alaska.

Un astfel de comportament este riscant. Urşii riscă să fie ucişi de administratorii locali ai fondurilor de vânătoare din preocupare pentru siguranţa publică. Iar consumul de gunoaie îi poate îmbolnăvi.

Resturile alimentare sunt deseori amestecate cu ambalaje, iar urşii polari ajung să înghită plastic şi alte materiale necomestibile, ceea ce le poate provoca blocaje fatale în organism, relatează agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)