PNL: Ceea ce se întâmplă acum în PSD seamănă foarte mult cu Urzeala Tronurilor. Victor Ponta și-ar dori să aibă dreptul de a-și lăsa un urmaș, ceilalți se bat și cu premierul, și între ei

PNL: Ceea ce se întâmplă acum în PSD seamănă foarte mult cu Urzeala Tronurilor. Victor Ponta și-ar dori să aibă dreptul de a-și lăsa un urmaș, ceilalți se bat și cu premierul, și între ei
Foto: voceatransilvaniei.ro

Liberalii sunt nemulțumiți că premierul Victor Ponta vrea un „acord la succesiunea la tron” de la președintele Klaus Iohannis.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, că Victor Ponta este „un arogant care zice că e jurist şi nici măcar nu cunoaşte Constituţia”.

„Această situaţie delicată a ţării se amplifică zi de zi prin acţiunile lui Ponta, ale domnului prim-ministru, şi bruma de credibilitate pe care o mai avea a reuşit să o facă praf. Un om arogant care zice că e jurist şi nici măcar nu cunoaşte Constituţia. Nu Ponta îi dictează preşedintelui. Preşedintele are obligaţia de a consulta partidele şi de a ajunge la o concluzie”, a spus Vasile Blaga, scrie Digi 24.

La rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, tot joi, că propunerea lui Victor Ponta de a semna un acord de succesiune la tron este ridicolă.

„Dacă alaltăieri avea ideea de a-l lăsa pe Tăriceanu prim-ministru, de parcă se moşteneşte scaunul de prim-ministru, aseară am înțeles că a avut altă idee, să semneze un pact, hai să nu-i spun de coabitare, că l-a mai semnat cu Băsescu o dată, haideţi să spun un acord de succesiune la tron. E ridicolă propunerea”, a spus Alina Gorghiu.

Gorghiu este de părere că ceea ce se întâmplă acum în PSD seamănă foarte mult cu Urzeala Tronurilor, în situația în care toți sunt ocupați de ocuparea tronului din Kiseleff.

„Pentru cei care știu serialul – ceea ce se întâmplă acum în PSD seamănă foarte mult cu Urzeala Tronurilor: mai multe cete care nu mai sunt interesate de nimic altceva decât de ocuparea tronului din Kiseleff. Victor Ponta și-ar dori să aibă dreptul de a-și lăsa un urmaș, ceilalți se bat și cu Victor Ponta, și între ei. Mirajul puterii a fost întotdeauna vulnerabilitatea PSD. Scopul lor este să dețină puterea, nu ce fac cu ea, cum o exercită„, a scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri,  în cadrul emisiunii Ultimul Cuvânt de pe B1 TV, moderată de Cătălin Striblea, că și-ar da demisia de la șefia Guvernului dacă următorul premier ar fi tot din coaliție și dacă ar exista în prealabil un acord în acest sens, semnat cu președintele Klaus Iohannis. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`