Unde sunt cele mai frumoase apusuri din România (video)

Unde sunt  cele mai frumoase apusuri din România (video)
Foto: captura video.

Tot mai mulți turiști își planifică vacanțele în Delta Dunării. Oamenii vor să savureze liniștea și frumusețea zonei. Localnicii spun că Delta Dunării oferă cele mai spectaculoase apusuri.

Cele mai spectaculoase apusuri

Psihologii spun că vizionarea apusurilor este benefică pentru sistemul nervos. Oamenii se relaxează și devin mai fericiți și mai împăcați atunci când urmăresc astfel de procese.

Paradisul verde din Delta Dunării atrage turiștii și în această vară. Practic, Delta a devenit acum cea mai cautată destinaţie turistică, după doi ani de pandemie, fiind o zonă minunată care aduce la un loc pescuitul, odihna, excursiile, terapii de detox de cinci stele şi locuri neştiute pe care oamenii abia așteaptă să le descopere.

Delta Dunării, o destinație sigură, preferată de turiști în 2022

Din fericire, românii au decis ca anul acesta să își redescopere țara, iar Delta Dunării este destinație preferată de ei, un loc ideal pentru petrecerea concediului.

„2020 a fost un an complicat, cu multe provocări și probleme, care a afectat industria ospitalității la nivel internațional, național și implicit în Delta Dunării”, a declarat președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

Delta Dunării este a doua cea mai mare deltă de pe planetă. Peste 5.000 de specii de plante și animale au fost identificate în Deltă și este casă a peste 300 de specii de păsări rezidente și migratoare, în principal, datorită locației sale, aflată între Ecuator și Polul Nord.

Obiective Turistice

  • Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării din Tulcea

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, numit și Acvariu Tulcea este locul unde se află cele mai mari acvarii și cel mai complex muzeu de pe teritoriul țării.

  • Muzeul de Etnografie și Arta Populară

Este unul dintre edificiile publice emblematice pentru Tulcea, constituind un exemplu valoros al arhitecturii de forme națională. Muzeul poate fi considerat un exemplar reușit al arhitecturii moderne.

  • Cetatea Medievală Enisală

Este o fortificație medievală, construită în anii 1300 ca scop militar, defensiv și de supraveghere de către puterile comerciale bizantine, apoi de cele genoveze care erau interesate de zona de la Gurile Dunării.

  • Parcul National Muntii Macinului

Parcul Național Munții Măcinului se întinde pe  o suprafață de peste 10.000 de hectare și a fost declarant Rezervație a Biosferei în 1998 deoarece este singura zonă din Europa unde ecosistemele specifice stepei se întâlnesc cu pădurile submediteraneene și balcanice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`